17.6.16

Unelmasta duuniRakastan omaa työhuonettani kotona, mutta ei tämä meidän "pääkonttorikaan" yhtään pöllömpi ole.

Takanani on parin päivän työkeikka Helsinkiin, joka sisälsi upeita kohtaamisia, mielettömän innostuneita tyyppeitä, huikean hyviä ideoita ja suunnitelmia sekä asioiden viemistä konkretian tasolle.

Hyvänolon tunteessa leijuessani Facebook muistutti sopivasti, miten neljä vuotta sitten juhlin tietoa saamastani opiskelupaikasta Muotoilun koulutusohjelmassa. Silloin ajatus monen vuoden opintoputkesta aikuisiällä hirvitti, ja tuntui järkyttävän pitkältä rupeamalta, mutta tosiasiassa aika hujahti kuin siivillä. Tai no, tiivistinkin opinnot kolmeen vuoteen, mutta silti.

Jo opintoja aloittaessa minulle oli selvää, että haluan keskittyä suunnittelussa enemmän julkipuolelle kuin yksityiskoteihin. Halusin suunnittelullani tuoda toimivuutta, viihtyisyyttä ja hyvinvointia käyttäjille, jotka eivät itse pysty juurikaan vaikuttamaan ympäristöön, jossa he kuitenkin viettävät paljon aikaansa.

Toisen opiskeluvuoden aikana suunnittelufocukseni konkretisoitui oppimisympäristöihin. Taustalla on varmasti monta seikkaa. Olen aiemmin tehnyt pedagogian opintoja, ja opiskellut Tiimiakatemiassa, jonka oppimisfilosofia tiimityöskentelyineen ja tekemällä oppimalla oli vielä viime vuosituhannella normisettiin verrattuna varsin uutta. Mutta ennen myös kaikkea sen takia, että olen huomannut itse oppivani parhaiten aivan muilla tavoilla kuin perinteisellä kaadetaan tieto päähän -metodilla.

"Sun pitää varoo mitä sä haluut, kun sä voit saada sen" laukoi Andy McCoy joskus sopivasti. Niin minulle kävi. Helmikuussa tieni kohtasi helsinkiläisen sisustusarkkitehtitoimisto Tilassa kanssa, joka on erikoistunut uudenaikaisten oppimisympäristöjen suunnitteluun.

Teen unelmaduuniani. Suunnittelen oppimista tukevia ympäristöjä yhdessä käyttäjien kanssa. Luomme viihtyisiä ja toimivia tulevaisuuden oppimiskeitaita, jotka mahdollistavat erilaiset pedagogiset lähestymistavat. Teemme ympäristöjä, joissa oppiminen olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Nautin, kun saan antaa.

Kuvat: Tommi Aittala

24 kommenttia:

 1. Hienoa! Mahtavaa kun saa tehdä juuri sitä mistä nauttii :)

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :) Kiitooos ja kuin myös. Huilaan nyt hotellilla ja huomenna kamun kaa Tallinnaan :)

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu! Se on melkein kuin lottovoitto tässä elämässä, että pääsee tekemään sellaista työtä, mitä rakastaa. Itsekin toivon pääseväni siihen pisteeseen vielä joskus - viime syksyinen irtisanoutuminen vakityöstä ja keväällä aloitetut sisustussuunnitteluopinnot toivottavasti vievät oikeaan suuntaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten inspiroivan kuulosta! Näin kouluttajana kuulostaa tosi mielenkiintoiselta että joku oikeasti yrittää suunnitella tilatkin oppimislähtöisesti! Hienon askeleen otit silloin muutama vuosi sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään ainakin! Kaikki tilathan pitäisi suunnitella käyttäjien tarpeeseen, mutta totuus on se, että monet vain käytetään kalusteilla..

   Poista
 4. Ihanaa Karin lukea tämmöistä! Kunpa itsekin saisi mahdollisimman pian sanoa samaa. Suuret pienet kuviot mielessä täällä pakerretaan eteenpäin unelmien eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä suurista pienistä se kaikki lähtee! Onnea omien haaveiden tavoitteluun :)

   Poista
 5. So happy for you. <3 Niin hienoa, ja varmasti olet just nyt oikeassa paikassa.

  VastaaPoista
 6. Ihana toimisto! Hienoa, että elät nyt unelmaasi. ❤ Minä opiskelen sisustusartesaaniksi, mutta en vielä tiedä, mitä haluan loppupeleissä tehdä. Kouluja tekisi mieli käydä lisääkin ja valokuvauskin kiinnostaa. 😊 Missä sinä opiskelit muotoilijaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin opinnot Joensuussa, mutta sain sitten siirron Kuopioon. Tsemppiä nykyisiin ja mahdollisiin jatko-opintoihin. Opiskelu, tai pikeminkin uuden oppiminen, kannattaa aina :)

   Poista
 7. Ihana toimisto! Hienoa, että elät nyt unelmaasi. ❤ Minä opiskelen sisustusartesaaniksi, mutta en vielä tiedä, mitä haluan loppupeleissä tehdä. Kouluja tekisi mieli käydä lisääkin ja valokuvauskin kiinnostaa. 😊 Missä sinä opiskelit muotoilijaksi?

  VastaaPoista
 8. Ei todellakaan pöllömpi toimisto :) Olet kyllä ihan oikeassa paikassa töissä, ja heti ensimmäisen työpalaverin jälkeen teit kyllä osaamisella suuren vaikutuksen! Ihana postaus <3

  VastaaPoista
 9. Ihana toimisto! Ja se on kyllä parasta tehdä just sitä mistä tykkää ja varsinkin jos työ-ympäristö ja kollegat on hyviä tyyppejä!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti ehkä parasta kaikessa on just se, että on hyvien tyyppien ympäröimänä. Silloin kaikki luistaa ja tuntuu hyvältä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!