22.6.16

Pikainen rentoutuminen Tallinnassa // sisustusliikkeet vol 3Pyörähdin viikonloppuna ystäväni kanssa vaihteeksi Tallinnassa. Vielä muutama vuosi sitten ajattelin, ettei tuo lahdentakainen naapurivaltiomme ole mun juttu lainkaan. Mutta nyt, kerta kerran jälkeen, ihastun kaupunkiin yhä syvemmin. 

Tällä kertaa säidenvaltijatar ei ollut sitten lainkaan puolellamme, vaan rämmimme koko viikonlopun sateessa ja tuulessa. Onneksi oli tullut vielä valittua takki, joka toimi kuin pesusieni kosteassa kelissä.  Vastapainoksi ulkoilman kurjuudelle valitsemamme Radisson Blu Sky -hotelli hemmotteli meitä viehättävällä sisustuksellaan, hulppeilla maisemilla, hemmotteluhoidoilla sekä taivaallisella aamiaisella. Plussan puolelle siis jäätiin. 

Löysin myös muutaman mainion lisän aiempiin sisustusliikepostauksiini Tallinnan sisustusliikkeet ja Tallinnan sisustusliikkeet vol 2. 


LITTLE RED HOUSE

Vanhankaupungin pieneltä kujalta aivan sattumalta löytynyt Little red house on todella sympaattinen puoti. Monissa Tallinnan designliikkeissä myydään osittain samoja paikallisten muotoilijoiden tuotteita, mutta täällä oli erityisesti kaupan kokoon nähden paljon itselleni uusia tuotteita. 

Saiakang 4
Avoinna 11-19
OMA ASI

Aivan vanhaankaupunkiin johtavan pääväylän varrella sijaitseva Oma asi tarjoaa laajan kattauksen koruja, asusteita ja sisustusjuttuja. Myös Oot-Oot Studion mainioita valaisimia.

Viru 21
Avoinna ?EESTI DISAINI MAJA

Pakko myöntää, että Kalasatamassa sijaitseva Eesti disaini maja tuotti minulle pienen pettymyksen. Olen yrittänyt kahdella aiemmallakin reissulla pistäytyä siellä, mutta ensimmäisellä kertaa en ehtinyt liikkeen hieman syrjäisen sijainnin vuoksi ja toisella kertaa liike oli kiinni. Odotukset olivat ehkä vain kasvaneet liian suuriksi. Liikkeessä oli varsin kiva tarjonta paikallisia designtuotteita, mutta ei oikein mitään sellaista, mitä ei muualta kätevämmin löytäisi. 

Kalasadama 8
Avoinna ma-pe 11-19, la-su 11-18
Seuraavalla reissulla olisi kiva ehtiä katsastamaan Telliskiven alueella lauataisin järjestettävä kirpputori. Myös Oot-oot Studion showroom jäi hyvistä aikomuksista huolimatta tällä kertaa näkemättä, mutta aika ei vaan riitä ihan kaikkeen. Ainakaan, jos tipahtaa vähän väliä kartalta...


17 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista käynti-ideoista! Olen pian lähdössä Tallinnaan, ja varmasti tuo Oma asi pitää katsastaa, kivan näköinen paikka. Viime vuonna olin juuri kävelemässä Telliskivelle, mutta myöhästyin kirpputorilta koska kävelyreittini eli kulttuurikilometri sisälsi niin hienoja fiilistelykohteita :D

  Tallinna on aivan ihana paikka. Olen siitä myös kirjoittanut pari kirjoitusta ja lisää vaan on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, onko olemassa joku kulttuurikilometrikin? Mulla tuli taas sellaiset ei-kartalla-kilometrit, vaikka luulin osaavani ulkoa Telliskiveen :)

   Poista
 2. Voi että, olisipa ihana päästä pitkästä aikaa käymään Tallinnassa, tosi kiva kaupunki kyllä. :) Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 3. Talliinnaan on kiva päästä pikalomalle. Itsekin ollaan sellaista suunniteltu tälle kesälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan mukavaa, kun meillä on noin virkeä ja sympaattinen matkailukohde aivan lähellä.

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä, kuinka nämä putiikit ovat menneet aivan ohi... Tosin Kalamajaa hehkutetaan sisutajille niin paljon, ettei ole tullut ajateltua että vanhasta kaupungistakin löytyy muutakin kuin tali. Mukavaa juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattumalta minäkin törmäsin noihin kahteen pikkuliikkeeseen. Zizin myymälä on muuten myös vanhankaupungin puolella :)

   Poista
 5. Kiva postaus, en ole itse käynyt Tallinnassa.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 6. Tuo Little red house on kyllä aivan ihastuttava! Viime kesänä ystävän kanssa se vahingossa löydettiin ja pienessä putiikissa kului aikaa varmaankin tunti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin törmäsin siihen aivan vahingossa. Toivottavasti ensi kerralla löydän muutenkin :)

   Poista
 7. Kiitos tästä. Tallinnavinkit on aina tervetulleita - sinne on niin helppo piipahtaa.

  Kartalta tipahtaminen kuulostaa hyvältä lomalla:) Mä nautin aina niistä vaelteluista. En ole niitä, jotka aina kulkevat kartan kanssa, ja hermostuvat, jos ei ole tarkka sijainti tiedossa. Mulle riittää suurpiirteinen suunta. Silloin voi löytää jotain uutta ihanaa, kivoja sivukujia tai vaan pysähtyä aistimaan tunnelmaa.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus ja ajankohtainen kun Tallinnaan olisi mukava ehtiä vielä tälle kesää. Kiitos hienoista tärpeistä :).

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkeistä.
  Huomenna mennään koko perhe Tallinnaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!