29.6.16

Meidän kodin kotoisin nurkkaus

Pienellä sisustusbloggaajaporukalla käytiin miettimään, että kuinkahan monta erilaista näkökulmaa saman aiheen tiimoilta syntyisikään, jos tekisimme kaikki samasta teemasta postauksen. Valkoinen Harmaja -blogin Suvin ideasta päätimme ensimmäisenä kirjoittaa kukin omat ajatuksemme siitä, mistä kodikkuus syntyy ja samalla esitellä omien kotiemme mielestämme kodikkaimmat nurkkaukset.

Olemme asuttaneet tätä kotia niin kauan, että jokainen nurkka tuntuu mielestäni jo varsin kodikkaalta, mutta koska kodikkuuteen vaikuttaa mielestäni ennen kaikkea ihmiset, valitsin kaikkein kodikkaimmaksi nurkaksi olohuoneen. Meidän perheessä olohuone on varsinainen hermokeskus, sillä  taidamme olla varsinaisia sohvaperunoita. Ikälopulla sohvallamme on vietetty luvattoman paljon tunteja.

Sohvan ääressä katsotaan telkkaria, pelaillaan kaikenlaisia pelejä, askarrellaan paskarrellaan, luetaan, syödään luvattomasti ja kirjoitetaan muun muassa blogia. Unettomina aikoina myös nukun usein siinä. Jostain kumman syystä paikanvaihto auttaa silloin, kun Nukkumatti ei kerta kaikkiaan vaan löydä vakio-osoitteeseen.

Mistä kodikkuus sitten syntyy? Parhaimmillaan se mielestäni syntyy ajan kanssa. Vähitellen tilaan alkaa kertymään tarinoita, muistoja ja esineitä, joilla on syvempi ja syvällisempi merkitys kuin pelkkään tarpeeseen hankituilla tavaroilla.

Vastakohtana kodikkaalle onkin mielestäni kerralla alusta loppuun saakka uusilla huonekaluilla ja tavaroilla sisustettu koti, jossa jokainen koriste-esinekin on värikoodattu.

Mikä sinusta on kodikasta?

Karin

13 kommenttia:

 1. Minustakin kodikasta on se tarina, historia, elämä. Se, että asuttua taloa ei saa kuin asumalla siellä, ihan samaan tapaan kuin että vanhoja kalusteita ei voi valmistaa nyt uusina, vaan niillä on se toimitusaika vaikkapa viisikymmentä vuotta :-) Toki ihan uusikin koti voi olla heti kodikas, jos asujalla on vaikkapa todella selkeä maku ja pystyy siirtämään edellisen kodin tyylin suoraan uuteen kotiin, mutta useimmiten sisustuskin aina vähän muuttuu asuntojen mukaan (itselläni ainakin), ja kodikkuus syntyy vasta ajan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä ihanan kodikasta! Näissä kuvissa huomio kiinnittyy kauniisiin tekstiileihin, taiteeseen, puupintoihin... Tykkään tosi paljon siitä, että sisustat selvästi teidän omalle perheelle etkä anna trendien hetkauttaa, vaikka mukana on "muodikkaitakin" elementtejä. <3

  VastaaPoista
 3. Koti on koti kun siellä on hyvä olla ;) Pitää olla uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Meillä myös väriä ja persoonallisia ratkaisuja.

  VastaaPoista
 4. Ja oikein kodikkaalta näyttääkin :)Retromoderni taisi kiteyttää: koti on koti kun siellä on hyvä olla :). Esteetikolle toki sitten myös sillä ulkonäöllä on merkitystä, mutta se ei saa mennä kaiken muun edellen, vaan kulkea sutjakasti siinä sivussa....suunnittelua, jossa sattumanvaraisuudelle ja rentoudellekin jätetään tilaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se visuaalisuus vaan mun mielestä syntyy siinä sivussa, kun luottaa laatuun ja hyviin materiaaleihin. Ja omaan makuunsa, jolloin kaikki vaan loksahtelevat yhteen :)

   Poista
 5. Oih, näyttää oikein kodikkaalta ja kauniilta <3

  VastaaPoista
 6. Kerroksellisuus. Asujansa näköinen paikka.
  Kaunista siellä nurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mustakin vjotenkin vaan on kivaa, kun eletty elämä näkyy :)

   Poista
 7. Todella kotoisa nurkkaus teillä <3
  Minustakin kodikkuus syntyy pikkuhiljaa kodissa asuttaessa.
  Uutta ja vanhaa yhdistellen.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!