25.5.16

Verhoilla pehmeyttä + etu

Yhteistyössä JaMe-systemKiitos viime viikonloppuna vietettyjen rippijuhlien, olemme saaneet täällä aikaiseksi yhtä sun toista. Yksi selkeimmän parannuksen antaneista jutuista on keittiön uudet verhot. Tai siis ylipäätään verhot.

Keittiö taisi, hupsista vaan, keretä olla verhoitta muutaman vuoden. Ei sillä, ettenkö niitä sinne ole halunnut, en vain ole saanut aikaiseksi. Verhottomuus sopii mainiosti kohteisiin, joissa on huikean hieno arkkitehtuuri ja mielettömät maisemat, mutta tällaisessa snadisti vaatimattomammassa majassa verhoilla voi saada ihmeitä aikaan. 

Verhoilla voi visuaalisesti hämätä ikkunoita todellisuutta korkeammaksi asentamalla ne huomattavasti ikkunaruutua korkeammalle. Tällä yksinkertaisella kikalla on samalla se mukava seuraus, etteivät verhot tällöin peitä liiaksi ikkunasta sisään tulevaa valoa. 

Verhoissa, kuten matoissa, huonekaluissa ja valaisimissakin, oikeat mitat ja mittasuhteet ovat tärkeitä oikeanlaisen vaikutelman saavuttamiseksi. Onneksi mittatilausverhojen tilaaminen ei ole sen kummempi homma kuin valmisverhojenkaan hankkiminen. Ainakaan JaMe-systemillä, mistä tilasin meidän verhot.

Joskus mitat ovat pienestä kiinni, kuten meidän tapauksessamme. Keittiön kummankin ikkunan leveys peitelistan ulkoreunasta peitelistan ulkoreunaan on 146 cm. Lähin tuohon passaava vakiomitta laskoskaihtimille on 150 cm. Se olisikin monessa muussa tapauksessa varsin passeli koko, mutta ei valitettavasti tässä kohteessa, sillä vain muutaman sentin päässä toisistaan sijaitsevissa ikkunoissa kaksi 150 cm leveää verhoa olisivat käytännössä olleet aivan kiinni toisissaan ja muodostaneet näin yhden hervottoman raskaan näköisen verhokompleksin. Pienikin rako verhojen välissä antaisi kokonaisuudella ilmaa eikä tekisi siitä niin raskasta. Niinpä minut pelasti JaMen mittatilaussysteemi, jonka ansiosta sain tilattua 148 cm leveät verhot aivan samalla vaivalla kuin vakiomittaisetkin. Kaksi senttimetriä verhojen välissä keventää kummasti yleisilmettä.

 Lisäksi tilasin samassa paketissa määrämittaan lyhennetyt tarrakiskot sopivine kiinnikkeineen. Toisin sanoen yksi tilaus, kaikki tuli valmiina postipaketissa ja jäljelle jäi enää ainakin vierestä katsottuna varsin helpolta näyttänyt asennustyö.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen verhoihin. Olin etukäteen tilannut mallipalat valkoisista pellavakankaista, joista valitsin paksun luonnonvalkoisen Ecret-nimisen kankaan. Puhtaampi valkoisen sävy olisi saanut vanhat ikkunanpielet näyttämään entistä kulahtaneemmilta.

Verhojen asennuksen jälkeen keittiö tuntuu nyt paljon aiempaa viimeistellymmältä ja viihtyisämmältä. Tosin heti asennuksen jälkeen aloin miettimään, että nostaisinko verhoja vielä reilu 10 cm ylemmäksi. Asennuskorkeus on tällä hetkellä yläkaappien kanssa samassa linjassa, mutta ehkä korotetumpi asennuskorkeus antaisi vielä kevyemmän yleisilmeen. 

Täytyy vain ensin saada jollain ihmeen konstilla pehmiteltyä asentaja, joka ei tajua näitä mielenmuutoksia sitten yhtikäs yhtään.

Yhtä kaikki, verhottomuuteen ei ole enää paluuta. Jos sinäkin kaipaat uusia verhoja, kannattaa käydä  JaMe-systemin sivuilla tutustumassa heidän kätevään tilaussysteemiinsä.

JaMe-system tarjoaa lukijoilleni kesäkuun loppuun saakka ilmaisen toimituksen verkkokaupan kaikkiin tuotteisiin.

Ilmaiset toimituskulut saat valitsemalla toimituskohde ja tapa -kohdasta NOUTO (tuotteet kuitenkin lähetetään sinulle normaaalisti) ja kirjoittamalla lisätietokohtaan TUNNE TILAT. Alennus on voimassa 30.6.2016 saakka.

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ovat kyllä todella kauniit, mutta pahuksen hankalat kuvata ;)

   Poista
 2. Tosi kauniit ja ihana tila muutenkin! Verhot tuovat kyllä kodikkuutta enkä varmaan pystyisi olemaan ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalta tuntuu mustakin nyt. Tunnelma muuttui niin täysin :)

   Poista
 3. Tosi kivat verhot. Meillä on valkoiset pellavaiset valelaskarit ruokailutilassa ja ihanat ovat. Mutta tosiaan hankalat kuvata. Muuten, nyt vasta huomasin, että teillä on ruudulliset kaapinovet? Siis osa ovista? Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidalliset, tai niissä on siis sellaiset urat. Meidän keittiö on pääosin vuodelta 1991. Nuo sileät laatikostot on laitettu siis myöhemmin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!