2.5.16

Takaisin ruotuun

Tee kuten itse opetat.

Puhun erittäin mielelläni istumisen haitoista, ja tarjoan toimistotyöntekijöille istumisen sijaan seisomisvaihtoehtoa. Mainostan auliisti, että itselläni on normaalin työpöydän lisäksi myös seisomatyöpiste.

Olenko tehnyt työtä seisten viime aikoina? No en! Olen istunut kuin tatti. 
Olenko voinut erityisen hyvin tai kokenut itseni virkeäksi? En todellakaan.

Pikkuhiljaa seisomakorkeuteen asennetulle klaffipöydälleni alkoi kertymään kaikenlaista roinaa eli kaikki se sälä, mitä ei jaksanut suoraan laittaa paikalleen: esitteitä, lehtiä, käyntikortteja, kameratarvikkeita - you name it.

Koska maanantait ovat maailman parhaita päiviä mullistaa koko elämänsä ja aloittaa kaikki puhtaalta pöydältä, raivasin oman pienen seisomapisteeni aamutuimaan. Vartin notkumisen jälkeen päätin hakea vielä olohuoneesta eucalyptuksen oksankin tuomaan viihtyisyyttä. 

Siinä minä nyt sitten pönötin. Puoli kymmeneltä seisominen jo melkein itketti. Jalkojen päällä oleminen tuntui aivan käsittämättömän raskaalta, vaikka yritin vaihdella painopistettä, pitää ryhtiä, välillä rentouttaa toista jalkaa jne. Päätin kuitenkin sinnitellä kymmeneen asti vaikka väkisin. Alkuun minuutit matelivat eikä ajatuskaan tahtonut pysyä kasassa, mutta jossain vaiheessa kai hiffasin taas homman idean, sillä yhtäkkiä huomasinkin kellon olevan kaksi. Jolloin menin kiireesti istumaan, etten joudu suorastaan ylikuntoon.

Olo oli kuitenkin huomattavasti normipäivää virkeämpi, joten kai se on kokeiltava pystyisikö seisomiseen vielä joku tiistaikin vai onko tämä vain tällainen maanantaijuttu.


13 kommenttia:

 1. Seisominen on yllättävän raskasta! Itse olen aina ollut töissä missä ollaan koko päivä jalkeilla, eikä nämä kotivuodet lasten kanssa ole siihen paljoa muutosta tuoneet. Vaikka olisi päivä jolloin ei ole mitenkään erityisen kiirettä tai tehnyt mitään mullistavan raskasta, on päivän seisomisen ja jalkeilla olon jälkeen jo pelkästään aika poikki. Eli varmasti sitä pysyy virkeänä verrattuna istumiseen, mutta kyllä se silti voimiakin vie :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoillaan seisominen tuntuu vielä liikkumistakin raskaammalta. Keksin vähän väliä tikusta asiaa, että pääsin pois pöydän äärestä, mutta eiköhän tää taas tästä, kun pääsee alkushokista 😜

   Poista
 2. Ooo hyvä Karin! Siis meilläkin on todella kätevät sähköiset pöydät toimistolla, mutta arvaa montako kertaa olen niitä säätänyt :D Jotenkin siinä seisomisessa menee energia, ettei sitten jaksa keskittyä itse työntekoon hah :D Mutta kkyllä se vaan olisi hyvä homma jos joka päivä yrittäisi vaikka pari tuntia pönöttää ja sitten rampata vaikka silloin tällöin kahvinkeittimellä ;)

  Ihania kyllä nuo kuvat teiltä, silmä lepää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tsemppiä Katja! Mulla meni toinen päivä jo huomattavasti helpommin :)

   Poista
 3. Paikallaan seisominen, esimerkiksi työpöydän ääressä, on mulle tuskaisaa, mutta opetuspäivinä en voisi kuvitellakaan istuvani, vaan 8h menee kevyesti luokan edessä heiluessa. En osaa ollenkaan opettaa istuen, vaan mun on pakko seisoa ja tehostaa sanomaani käsillä :D Kerran taas tehokkaasti heiluessani rannekoruni irtosi ranteestani ja lensi kaaressa läpi luokan, tyrmäten yhden opiskelijoistani, voi sitä nolouden määrää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Tulee käveltyäkin paljon enemmän, kun paikallaan seisominen vaan ottaa niin koville ;)
   Voin vain kuvitella ilmeitä sun rannekorutyrmäyksen seurauksena =D =D

   Poista
 4. Mä oon tuonut tammikuussa duuniin korkeamman pöydän sillä ajatuksella, että välillä voisin nakutella seisoma-asennossa! Arvaas monta kertaa oon käyttänyt sitä?

  VastaaPoista
 5. Tosi viihtyisän näköinen työpiste! Olisi kyllä ihan huippua jos saisi töissä nostettua tietokonepöytää seisomiskorkeuteen.. Pitäisi ehkä ehdottaa, vaikka aloittaminen kuulostaa tuskaiselta:D

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia! Nykyään teen täysin seisomatyötä kahdeksan tuntia kerrallaan miinus tauot, alku oli aivan yhtä helvettiä (tätä ennen työt ovat sisältäneet suurimmaksi osin istumista), mutta yllättävän nopeasti tuohon tottui! Tosin edelleen jos on ollut viikonloppua pidempi vapaa välissä niin ensimmäisenä päivänä seisominen tuntuu ;)

  VastaaPoista
 7. Mä oon kyllä niin laiska että istun aina kun on mahdollista. Tosin tulee töissä useampi tunti päivässä seisottua ulkona, että ehkä se ei niin haittaa. Ihanan näkönen työpiste!

  VastaaPoista
 8. Mä oon kyllä niin laiska että istun aina kun on mahdollista. Tosin tulee töissä useampi tunti päivässä seisottua ulkona, että ehkä se ei niin haittaa. Ihanan näkönen työpiste!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!