27.5.16

Marimekko-hulluutta on kahdenlaista


Meidän perheessä on Marimekko-hulluutta tasan kahdenlaista. Kuosit jakavat mielipiteet kuin Valion Aurajuusto-mainoksessa. Toiset vihaa, toiset rakastaa.

Minä kuulun jälkimmäisiin, mieheni ei. Hän on kuulemma saanut yliannostuksen Marimekosta lapsuudessaan. Vanhoja valokuvia katsellessa voinkin sanoa, että anopilla oli varsin hyvä sisustusmaku. Koti oli skandinaavisen selkeä, ja täynnä Marimekkoa.

Olen pitkään toteuttanut mieheni toivetta pidättäytyä kaukana Marimekon kuoseista, mutta uusia raitakuoseja en yksinkertaisesti voinut vastustaa. Eivätkä ne nyt kuosina sitä tyypillisintä Marimekkoa olekaan, joten ne ovat saaneet olla aivan rauhassa.

Mutta yksi asia johti toiseen, ja pian värikkäät kuositkin alkoivat kutsumaan nimeäni. Pitkään ajattelin, että niistä on vain pidättäydyttävä avio-onnen säilyttämiseksi, kunnes keksin kuoseille mainion paikan: oma työhuoneeni, oma valtakuntani.

Täällä ei vietä aikaansa minun lisäkseni kuin toimistokoira Minni, joka ei ole valittanut uusista tyynyistä lainkaan. Päinvastoin, tyynyt ovat kelvanneet erinomaisesti pään lepuutukseen pitkien ja raskaiden vahtivuorojen aikana.

Nyt täytyy vain tehdä itselle rajat selviksi, ettei Marimekko-hulluus yllä samoille katastrofaalisille asteille kuin ysärillä kävi. Silloin taisi allekirjoittaneella mennä ihan pikkuisen överiksi.

Ihania Marimekko-kuvia sekä arvonta löytyy myös Suvin Valkoinen Harmaja -blogista! Kannattaa käydä osallistumassa, mikäli samanlainen tyynymania on iskenyt sinuunkin.

Marimekko - hot or not?

24 kommenttia:

 1. Ehdottomasti hot! Vanhat klassikot, kuten Kaivo ja Lokki, viehättää aina. Lisäksi SS16 mallistossa oli monta ihanaa kuosia, esim. Tiara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten ihana huone! Tuo säilytyspenkki näyttää tosi kivalta. :)

   Poista
  2. <3 Kiitos. Säilytyspenkki on yksinkertaisuudessaan Ikean Expeditit OSB-kansilla :)

   Poista
 2. Aina hot, mutta itselle nämä uusimmat Marimekon raitakuosit ei ole iskeneet vielä. Niistä ei tule sitä Marimekko-fiilistä. Räsymatto, Tantsu ja Kivet on ihan lempparikuosit<3

  VastaaPoista
 3. Kyllä iskee, juurikin nuo raidat. Mulla on miehellä aivan sama ajatus Marimekosta. Kaikkea hän ei tosin edes tunnista merkin alle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei munkaan miestä haittaa ne, jotka eivät ole sitä ilmeisintä Marimekkoa. Onneksi on noita raitojakin 😊

   Poista
 4. Samaa kuumottavaa Marimekko hulluutta täälläkin havaittavissa, mutta pitää vaan malttaa mielensä. Ja samat tyynyt on täälläkin työhuoneessa, Mint ja Hattarakukka. On tuo sinun valtakunta kyllä niin upea, tykkään kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella ❤️ Paljon enempää en työhuoneelta osais itsekään pyytää 😊

   Poista
 5. Ihana sekoitus erilaisia kuoseja! Raitatyynyt ihastuttavat minuakin, eivät ole niin perinteisiä marikuoseja.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mä tykkään siitäkin ;) Näyttää hyvälle

  VastaaPoista
 7. Niinpä niin... :D Meillä ei mies edes tajunnut ensin kuinka pikkuhiljaa Marimekon juttuja alkoi meille rantautumaan! Alkoi heräilemään vasta kun muut alkoivat kysellä, että onkos tämä Marimekkoa? :P Nyt kun kyseistä merkkiä löytyy myös vaatteissa, niin mies tässä kerrankin sanoi, että mitäs sitten kun tämä sinun villitys taas loppuu, niin mihin ihmeeseen nämä kaikki tungetaan?? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan hetkeksi pois ja kaivetaan taas kohta esiin 😜

   Poista
 8. Ihania kuvia,ihanaa Marimekkoa,ihana koira,mutta mitä ja mistä nuo ihanat amppelit ovat? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina <3 Amppelit ovat Elho B for soft air, ja ostin ne Jyväskylästä, Viherlandiasta 😊

   Poista
 9. Kivoja kuoseja. :) Kyllä marimekko iskee, tosin unikko meni jossain vaiheessa överiksi kun sitä oli joka paikassa ja kaikkeen mahdolliseen tavaraan sitä tungettiin. Mutta paljon on upeita vaihtoehtoja. Ihana tuo ikkunanurkkaus ja koira vasta onkin ihana! :)

  VastaaPoista
 10. Minulla on jo kolmannen polven marimekko-hulluus, ja ei siitä mihinkään pääse :-D Hauskaa on ollut kierrätys, mulla on isoäitini vanhoja marimekkoja seitkytluvulta, ja vitsit miten napakoita kankaita on silloin tehty! Samoin oman äitini vanhoja olen saanut, osan olen uusiokäyttänyt ompeluissa ym. Täällä uudessa kodissa on ollut alkuun pientä väriähkyä havaittavissa, ja värikkäimmät jutut on pysyneet vielä muuttolaatikoissa. Luulen, että kesän väriloiston myötä nekin kaivetaan vihdoin taas esiin :-)

  VastaaPoista
 11. Marimekko on aina hot. :) Eli kaunis on työhuone ja aivan ihana on toimistokoira. Tykästyin myös valkoiseen, ruudulliseen säilytyslaatikkoon ja valkoisiin lehtikoteloihin tuolla säilytyspenkissäsi. Mistä olet löytänyt ne?

  VastaaPoista
 12. Hot ilman muuta, ihana työhuone sinulla ja suloistakin suloisempi toimistokoira! Kiva idea tuo vaneri(?) laatikostoiden päällä!

  VastaaPoista
 13. Rakastuin näihin kuviin ihan täysin! Kaikki mätsää niin kauniisti, jopa koira sisustukseen. Haaveilen tuosta puna-oranssiraitatyynystä...Marimekolla on joitakin omaan makuuni sopivia kuoseja, mutta ihan kaikki ei iske. Kai se on se unikkoyliannostus, mikä vielä vaikuttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!