7.4.16

Mikä tekee asunnosta kodin?


Yksi erittäin näkyvä elementti meidän kodissa on miehelleni niin rakas harrastus - musiikki.
Siinä missä jonkun toisen mielestä esillä olevat levyt olisivat kauhistuttava ajatus, minä tykkään näistä. Levyt ovat niin olennainen osa mieheni elämää, että minusta tuntuisi hullulta ajatukselta piilotella niitä. 

Ylipäätään olen sitä mieltä, että kodin pitäisi näyttää vähän jokaiselta perheenjäseneltä. Mikään ei tunnu ahdistavammalta kuin joutua elämään tilassa, jota ei pysty tunnistamaan tai merkitsemään omakseen. Oletteko huomanneet, miten meillä on taipumus merkitä tila kuin tila omaksi? On se sitten oma työpiste, sairaalahuone tai vaikkapa vain pukutilan henkilökohtaisen kaapin ovi. 

Että jos harrastukset vain kestävät lasten ja anopin silmät, niin älkää hyvät kanssaihmiset piilotelko ja hävetkö niitä. Olkaa mieluummin ylpeitä siitä, että olette juuri te!

Karin

kuva: Elina Siira

19 kommenttia:

 1. Tuossa on kyllä valtavasti levyjä! Ennen keräilin muumi tavaroita (etenkin postikortteja!) ja tein niistä kollaaseja. Nyt olen hieman jo rauhoittunut ja lähinnä yritetään saada kodista meidän kummankin näköinen :) Kaunis lattia teillä muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä siinä vielä kaikki =D Ja kiitos, itsekin pidän lattiasta tosi paljon.

   Poista
 2. Mahtava kokoelma, en kyllä tuollaista kokoelmaa minäkään piilottelisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen muutamaan kertaan vain päässyt vastaamaan kysymykseen "Mitä mieltä _sä_ olet noista?", jonka olen olen tulkinnut siten, että mun pitäisi olla jotain erityistä mieltä =D

   Poista
 3. Munkin mielestä tällaiset ovat kodikkaita elementtejä. Hirvensarvet pysyvät kuitenkin liiterin ja autotallin seinillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;P Nyt täällä pohditaan sijoituspaikkaa Teksasin lipulle =D

   Poista
 4. Juuri eilen mietin tätä kotiasiaa, kun törmäsin puhuttelevaan sitaattiin:
  “Home isn't a place, its a feeling”. Jos tuota ajatusta jatkaa, niin asunto muuttuu kodiksi, kun siellä on paljon tunteita. Ja niitähän tulee esineistä/asioista, joilla on merkitystä, tunnearvoa ja joihin liittyy muistoja.

  VastaaPoista
 5. Kirjahyllyt ja levyhyllyt tuovat minusta kodikkuutta ja sielukkuutta asuntoon. En ole ikinä tajunnut, miksi ne pitäisi piilottaa (jollei sitten pölyn keräämisen takia) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä yksi pointti. Ihan hirveän innoissani en ole pölyjen pyyhkimisestä kuitenkaan :)

   Poista
 6. Niin totta! Juuri tuo että halutaan merkitä jokin tila omaksi...henkilökohtaisten tavaroiden pitää ilman muuta näkyä - jokaisen perheen jäsenen oma panos tekee kodista kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin. Ketään ei pitäisi sisustaa ulos tai sivuuttaa kokonaan.

   Poista
 7. Mikä/mistä tuo cd-hyllykokonaisuus on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cd-hylly on merkkiä Boltz. Älyttömän hyvä ja toimiva, lundiatyyliin laajennettava hyllystö. Ainoa huono puoli on se, ettei sitä myydä Suomessa. Muistaakseni ekat osat olisi tilattu Jenkeistä ja myöhemmin lisäosa Ranskasta.

   Poista
  2. Vaikuttaa hyvältä, pitääpä tutkailla josko jostain sais...

   Poista

Kiitos kommentistasi!