5.4.16

I'm back - olen selkä


Kotona - väsyneenä, mutta sitäkin onnellisempana. Etukäteen kuvittelin postaavani myös reissun päältä, mutta niin vain loma vei mennessään, etteivät sisustusasiat edes käyneet mielessä. Kannoin matkalukemiseksi ottamani kotimaiset sisustuslehdet ihan yhtä lukemattomina takaisin kotiin. Niiden sijaan ahmin pitkästä aikaa muutaman dekkarin. 

Matka oli kaikin puolin varsin onnistunut. Majapaikkavalintamme olivat lähes täydelliset. Dallasissa asuimme AirBnb:n kautta varatussa condominiumissa sijaitsevassa asunnossa. Sisäpihalla oleva ihastuttava uima-allasalue ja kävelymatkan päässä sijaitseva valtava ostoskeskus ravintoloineen ja muine viihdykkeineen olivat ihan täydelliset tarpeisiimme. Minä kun en suostunut ajamaan vuokraamaamme 12-paikkaista vania amerikkalaisessa suurkaupungissa, joten oli erityisen mukavaa, kun kuskien ollessa jaliskentällä pystyimme pistäytymään esimerkiksi Legolandissa ja Sealifessa kävellen. Pitkistä katseista ja kanssakulkijoiden puutteesta tajusimme pian, ettei sikäläisillä kävelyteillä ollut kuitenkaan tarkoitus kävellä. Tai ainakaan kukaan muu ei sitä tehnyt. 

Dallas oli varsin viehättävä suurkaupungiksi. Ehkä pääsimme tunnelmaan erilailla käsiksi, sillä  joukkueen tytöt majoittuivat turnauksen ajaksi paikallisiin isäntäperheisiin, joista saimme tietysti paljon uusia ystäviä. Mutta pidin myös kaupungin rakennuskannasta, jossa on hauskalla tavalla yhdistetty vanhaa ja uutta. Hämmentyneenä ihastelin myös pilvenpiirtäjiä, joille en muista ennen niin syttyneeni.

Vastapainona kiillotetuille pilvenpiirtäjille vierailimme myös Fort Worth Stockyardsilla. Meininki karjamarkkinoilla oli kuin vanhoissa länkkärifilmeissä. Harmillisesti paikka oli vaan niin tupaten täyteen kansoitettu, ettei upeista vanhoista rakennuksista saanut oikein otettua kuvia.


Dallasin viikon jälkeen suuntasimme kohti etelää. Ajoimme Houstonin ohi Meksikonlahdella sijaitsevaan saareen, Galvestoniin. Pikkuruinen Galveston hurmasi minut täysin. Jos pidät kaikesta kiiltävästä ja tyylikkäästä, Galveston ei ehkä ole sinun paikkasi. Minua taas kiehtoi se pieni rosoisuus ja boheemius, mitä saari henki. 

Galvestonin kotimme aivan meren rannassa oli suorastaan täydellinen. Vai mitä sanotte talosta, jonka terassi laskeutuu aivan suoraan pieneen merenpoukamaan? Onneksi säät suosivat huolimatta aivan päinvastaisista ennusteista. Vaikka osa päivistä olikin pilvisiä, lämpötilat pysyttelivät mukavan lämpiminä eikä merivesikään kylmännyt. 

Lekottelun ja muun rentoilun lisäksi pistäydyimme Houstonissa Nasan avaruuskeskuksessa sekä saaren omassa nähtävyydessä Moody Gardensissa tutustumassa sademetsiin. Molempia voin suositella lämpimästi, jos tuolla suunnassa liikutte.Kaiken kaikkiaan oli mahtava ja monipuolinen loma. Teksasiin olisin tuskin koskaan päätynyt ilman tyttöjen saamaa kutsua jalkapalloturnaukseen, mutta paikka on varsin tutustumisen arvoinen. Tai mikäpä ei olisi. Minä ainakin mieluusti koen aina jotain uutta ja erilaista kuin yhtä ja samaa.

Nyt kun vielä pääsisi eroon tästä väsymyksestä. Viime yönä kello kaksi 3/4 meidän perheestä killitti valveilla, mutta eiköhän tässä pian palata normaaliin rytmiin taas.

Texmex-ruoka maistuu edelleen.

Karin

5 kommenttia:

  1. Todellakin tervetuloa takaisin :) Kiva kuulla sinusta jälleen ja ihanat kuvat. Ollaan kuulolla :)

    VastaaPoista
  2. Todellakin tervetuloa takaisin :) Kiva kuulla sinusta jälleen ja ihanat kuvat. Ollaan kuulolla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!