10.3.16

Eri puunsävyjen yhdistäminen


Yksi asia, mitä sisustamisessa pelätään aivan suotta, on eri puunsävyjen yhdistäminen. Kammo on ehkä jäänyt ajalta, jolloin huonekalut olivat valmistettu toinen toistaan kökömmän näköisistä puujäljitelmäkuosisista kalustelevyistä. Jäljitelmien sijaan aidot puumateriaalit yhdistyvät toisiinsa varsin luontevasti ja kauniisti, vai mitä sanotte näiden kuvien perusteella?

Karin 

17 kommenttia:

 1. Tosi kauniisti toimii näissä! Mänty on vieläkin vähän sellainen ahdistava. Meillä on papan tekemät kapioarkut männyn väriset ja jotenkin se vaan sattuu silmään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. voisiko ympäristöä muokata siten, että männyn hyvät ominaisuudet nousisivat esiin? Esim. petroolin sininen ja mänty korostavat kauniisti toisiaan :)

   Poista
 2. Tosi kauniisti toimii näissä! Mänty on vieläkin vähän sellainen ahdistava. Meillä on papan tekemät kapioarkut männyn väriset ja jotenkin se vaan sattuu silmään..

  VastaaPoista
 3. Huomaan monesti, että keski-ikä on tuonut mukanaan myös kivoja asioita, naama valahduksen ja keskivartalolihavuuden lisäksi - armollisuuden :)

  VastaaPoista
 4. I like the wooden library!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
 5. Tuo viimeinen kuva.. <3 Ai että, mikä tila. Niin kauan kuin puun sävy ei ala punertaa olen sille avoin. Kirsikkaiset kirjahyllyt ja toimistopöydät ovat jotenkin liian tuoreessa muistissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta luonnostaan punertavatkaan eivät ole pahoja, mutta ne puuta esittävät imitaatiot olivat ihan kauheita :)

   Poista
 6. Kyllä, tykkään. Meillähän tätä puuta löytyy, ei tee siis tiukkaa yhdistellä vähän reilummallakin kädellä. Minua ei haittaa kellastunut tai tummunut puu, päinvastoin. Ainoastaan nyt niin trendikäs valkovahattu tai -lakattu puu, joka taittaa vaaleanpunaiseen on ainoa, josta en tykkää. :-) Viime kesänä ihailin mm. Willa Maireassa upeaa ja runsasta puulla sisustamista, jossa pinnat oli kauniisti saaneet vanhentua. Kaunista ja kodikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa, että se lilaan ja vaaleanpunaiseen vivahtavat valkolakattu puu ei sytytä muakaan, vaikka muutoin aika avoin olenkin eri sävyille ja materiaaleille.

   Poista

Kiitos kommentistasi!