1.2.16

Riisipaperivalaisimet ja pöydän suunnittelua
Kesällä aloitettu projekti nimeltä Takkasyvennys on edennyt yhtä mallikkaasti kuin VR:n raideliikenne. Monikulmainen syvennys keskellä asuntoa ei muuten ole se kaikkein helpoin sisustettava tila. 

Kuvassa näkyvä kiinteä penkki valmistui parahiksi jouluksi. Sen valmisti jyväskyläläinen puuseppä, Seppo Turunen (Wooden Touch), jonka työpanosta en voi kyllin hehkuttaa. Mies nimittäin nappasi välittömästi kopin ajatuksistani "yhdestä massasta" ja täydellisestä saumattomuudesta. Ja vielä pystyi toteuttamaankin sen. Penkki on äärimmäisen viimeistelty katsoipa sitä mistä suunnasta tahansa. Pahin painajaiseni olisi ollut se, että puuseppä olisi kävellyt sisään kainalossaan listanpätkiä, joilla sitten piilotettaisiin epäonnistuneita liitoskohtia.

Viikonloppuna hanke vaihteeksi nytkähti hieman eteenpäin, kun saimme vihdoin ripustettua riisipaperivalaisimet kattoon. Projekti eteni, jos ei hyväksi havaittuun, mutta vähintäänkin perinteiseen tapaan. Minä suunnittelin, hankin tarvikkeet ja rehvakkaasti aloitin homman. Mies kiroillen viimeisteli loppuun, hankkien siinä välissä loput tarvikkeet.

Olen käsittämättömän innoissani noista muutaman euron riisipaperipalloista. Ensinnäkin ne tuovat tuohon syvennykseen juuri sen tarvittavan massan, että tila ankkuroituu paikoilleen. Pyöreät muodot ovat myös enemmän paikallaan muutoin kulmikkaassa tilassa. 

Valaisimet ovat ripustettu Tallinnan Kangasjuhe-kaupasta ostamallani harmaalla tekstiilijohdolla. Näppäriä posliinisia vedonpoistajia olisi pitänyt ostaa enemmänkin. Ovat huomattavasti katseenkestävämpiä kuin täältä ostamani muoviset koukut. Seuraava koetinkiveni on suunnitella tilaan pöytä. Hankala ja kulmikas muoto tekee sen, ettei valmiita kalusteita tarvitse edes vilkaistakaan. Koska penkin ja pöydän välinen tila tulee olemaan vakio, on mitoituksen kanssa oltava aivan erityisen tarkkana. Mallinnusohjelmat ovat jääneet pimentoon, kun olen hakenut oikeaa muotoa ja kokoa pahvista askarrellun mallin avulla.

Pöydän lopullista materiaaliakaan ei ole vielä lyöty lukkoon. Mikrosementti pöydän kannen pinnoitteena kiinnostaisi kovasti. Olisiko kellään kokemusta sen kestävyydestä ruokapöytäkäytössä?

Karin
20 kommenttia:

 1. Onpa kauniit! Näistä voisi povata seuraavaa trendiä, hintakin on kohdallaan! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Valkoisen Harmajan Suvihan jo kertoi alkuvuodesta, että niistä tulee tän vuoden trendi. Tosin olin ostanut jo valaisimet siinä vaiheessa =D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei, mehän nähdään ensi viikolla kohteessa! Nyt tajusin aivan yhtäkkiä!

   Poista
  2. Niin nähdäänkin :) Superkivaa nähdä ja vaihtaa kuulumiset oikein ajan kanssa. Voin kuvitella sitä puheen määrrää :D. Nuo valaisimet ovat just niin sopivat tilaan. Hyvä sinä ♥♥♥

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Nyt laitan sulle heti viestiä :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Hyvä, kun vinkkasit! Olis viesti mennyt muutoin aivan ohi :)

   Poista
 4. Siis vautsi! Tykkään pöytäprojektin persoonallisuudesta ja rohkeudesta sen toteuttamisessa - odotan innolla jatkokuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Voin kertoa, ettei rohkeutta ehkä näin paljon olisi ellei olisi pakko =D

   Poista
 5. Todella hyvältä näyttää ja siis miten mahtavan persoonallinen :)

  VastaaPoista
 6. Mikrosementti on kyllä varmasti kestävä ja hyvä päällyste, jos on asiantuntevasti asennettu ja oikein lakattu (niitä lakkojakin oli monenlaisia). Jos aiot itse kokeilla päällystämistä, niin suosittelen sen koulutuksen käymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen ihan samaa mieltä, että ehkä ihan kylmiltään urakkaan ei kannata ryhtyä =D

   Poista
 7. Mielenkiintoinen syvennys!! Ja tosi kauniit kuvat!! Ihana koti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinenpa hyvinkin. Mun puolesta lattia saisi olla samassa korossa joka paikasta, mutta toisaalta tämäkin on oman aikakautensa helmi :)

   Poista
 8. Mielenkiintoinen syvennys!! Ja tosi kauniit kuvat!! Ihana koti..

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka mielenkiintoinen syvennys ja nuo riisipaperivalaisimet näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 10. Vautsi, mikä kolo:). Ja näyttää upealta noiden lamppujen kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!