30.1.16

Valinnan vaikeus tapettirintamalla


Sain eilen ilahduttavan viestin voittaneeni K-raudan Instagramissa järjestämässä Unelmatapetti-kilpailussa 200 €:n edestä valitsemiani Eco-tapetteja. Hyvä kun uskalsin kertoa voitostani kotona. Jostain kumman syystä mieheni ei ollut sadan muun keskeneräisen projektin rinnalla yhtään niin innostunut tästä uudesta "helposta ja nopeasta" projektintyngästä. 

Yhtä kaikki, minä kyllä innostuin pienestä pintaremonttiajatuksesta, ja nyt olen kuumeisesti miettinyt sekä paikkaa tapeteille että sopivaa kuosia. 

Ecolla on mielestäni ihailtavan monipuolinen valikoima erityyppisiä mallistoja. Esimerkiksi Happy kokoelma on täynnä riemastuttavan värikkäitä kuoseja niille, jotka haluavat elämää sykkivän kodin. Uusi Black & White taas on nimensä mukaisesti mustavalkoinen, laaja skandinaaviseen makuun luotu mallisto. Simplicity-malliston inspiraationa ovat olleet itämaisen kultturit ja antiikkiset teokset, joista saadut vaikutteet on hienovaraisesti sovitettu moderniin skandinaaviseen tyyliin.
Yksi omista suosikeistani on Claesson Koivisto Rune -kolmikon suunnittelema ja heidän nimeään kantava mallisto, jota olenkin hehkuttanut jo aiemmin. Siitä mallistosta löytyvää Corn-tapettia on meillä kotona vanhan ja laajennusosan väliin jäävässä pienessä välieteisessä.

Ihan vastikään lanseerattu Front mallisto hämmensi minua alkuun. Valkoiselle pohjalle piirretyt kuviot ja varjot luovat uskomattoman kolmiulotteisen illuusion. Malliston takana on joukko Ruotsin parhaita ja arvostetuimpia muotoilijoita - design-ryhmä Front.

Toinen suosikkini on espanjalaisen Jaime Hayon suunnittelema hauska mallisto. Jaime Hayonin sanotaan kuuluvan niihin uranuurtajiin, jotka haluavat hämärtää taiteen, sisustamisen ja designin välisiä rajoja. Kuinka vaan, mutta tässä mallistossa yhdistyy mielestäni erittäin onnistuneesti pohjoismainen yksinkertaisuus ja espanjalainen leikkisyys. 


 Suurta päämiestämme lainaten  Mitäkö minä sitten ajattelen?

Olen edelleen supertyytyväinen kaikkiin aiempiin tapettivalintoihini eli missään nimessä en edes ajattele, että lähtisin jotain niistä pinnoista vaihtamaan. Tapetoimattomia tiloja meillä on olohuoneen lisäksi keittiö, makuuhuone ja vierashuone sekä WC, joissa kaikissa on vielä lasikuitutapetit jäljellä, joten ihan pikaremontilla ei valitettavasti näistä selviä.

 Olohuone ei tule missään tapauksessa kyseeseen, sillä pidän sen savimaalatuista seinistä. Keittiö voisi ehkä jossain tapauksessa olla mahdollinen kohde, mutta ei ehkä ykkösprioriteetti. Makuuhuone on ihan potentiaalinen vaihtoehto, sillä haluaisin tehdä siellä pieniä muutoksia muutenkin. Hankaluutena on kuitenkin siellä jo olemassa olevien taulujen toimiminen, tai toimimattomuus, tapettikuosien kanssa. Vierashuoneen kohdalla oikeastaan hylkäsinkin jo tapetointiajatuksen, sillä siellä oleva iso cd-hylly ei tarvitse seinäpinnoista kilpailijaa kanssaan. Ehkäpä WC:n uudistus pääsisi vihdoista viimein käyntiin.

Olispa kiva kuulla, mitä tapettia te suosittelisitte minulle, ja minne! 
Joku näistä vai jotain ihan muuta?


Karin

kuvat: Eco// K-raudan järjestämä Unelmatapetti-kilpailu on voimassa toukokuulle saakka. Jaa kuva omasta suosikkitapetistasi Instagramissa, ja voit pian olla saman kriisin partaalla kuin minäkin!


22 kommenttia:

 1. Wauu. Onneaa!!! Voitot lämmittävät aina mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jep! Liian usein ei ole tullut voitettuakaan :)

   Poista
 2. Onnea voitosta :) Tulee kyllä vaikea valinta! Itse en osaisi päättää =D

  VastaaPoista
 3. Oviakin voi tapetoida, jos seinäpinta loppuu kesken. :D Onnea tännekin muru.

  VastaaPoista
 4. Mä ottaisin Frontin mallistosta. Upeita tapetteja ja onnittelut muru voitosta.

  VastaaPoista
 5. Ottaisin noista melkein minkä tapetin tahansa. Olisi käyttöä makkariin nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyisköhän sieltä CKR-mallistosta teidän makkariin?

   Poista
 6. Onnea voitosta! Ooh, tuo Front-mallisto iski kyllä minuun ihan täysillä. Tuo lehtikuvioinen tai sitten tuo punos kelpaisivat kyllä mainiosti meille. <3

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä taas ehkä eniten tykkäsin suomuista tai "paanuista" :)

   Poista
 7. Onnea voitosta. Olen itsekin osallistunut tuohon kisaan. Uskoisin että olisin yhtä kriisissä kuin sinä, joten valitettavasti en osaa auttaa valinnassa :/

  VastaaPoista
 8. Onnea voitosta. =D Juuri näiden tapettien lanseerauksesta lähtien olen ihastellut Front-malliston Arches-kuosia ja B&W-mallistossa sytyttää taas Brick.

  VastaaPoista
 9. Onnea onnea! Ihana kriisi sinulla :D :D Tuo Front-mallisto näyttää kyllä upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ja niin on, vaikka tykkään vanhoista klassikoista niin näissä uusissa on aina jotain jännittävää =D

   Poista
 10. Onneksi olkoon! Onpas vain hienona tapetteja. Mulle iskis heti valinnan vaikeus ja miehelle samanlainen ahdistus kuin sinunkin :D ihana nähdä mihin lopulta päädyt :)

  VastaaPoista
 11. Onnea voitosta! Nuo Econ Front-tapetit on aivan huikeita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!