24.1.16

Uudet seinävalaisimet


Makuuhuoneessamme on uudet, kaikinpuolin ihastuttavat seinävalaisimet. Valaisimet eivät ole erikoiset, eivät tunnettua designia eivätkä missään määrin myöskään pitkään tavoitellun unelman täydentymä. Mutta minut ne tekevät hyvin onnelliseksi. 

En ole varmastikaan ainoa sisustaja, joka inhoaa tehdä virheitä. Neuvon aina hanakkaasti muita päästämään irti huonoista valinnoita, sillä virhehankinta ei ikinä tuo menetettyjä rahoja takaisin, vaikka sen kanssa elelisi kuinka pitkään. Silti itse olin juuttunut kiinni maailman huonoimpiin seinävalaisimiin. 

Edelliset seinävalaisimet olivat paitsi muotoilultaan äärimmäisen rumat, myös valaisuominaisuuksiltaan aivan surkeat. Ostin ne itse pikaistuksissani kauniiden, mutta jatkuvasti epäkunnossa olevien seinävalaisimien tilalle. Ainoat kriteerini valaisimille tuossa hetkessä olivat "heti mukaan" ja se, että valaisimet peittäisivät edellisten valaisimien asennuksesta aiheutuneet ruuvinkolot seinissä.

Ensinnäkin teimme suuren virheen siinä, ettei valaisimia tullut sitten lainkaan testattua ennen niiden asentamista seinälle. Olisi kannattanut. Olisittepa nimittäin nähneet miehen ilmeen, kun hän sai juntattua valaisimet seinään ja minä aloin samoin tein parkua kuin pieni lapsi. Valon sävy oli nimittäin järkyttävän ruma. Valo oli kirkas kyllä kuin lasermiekka, mutta sinertävä ja reunoiltaan erisävyinen. Mieleeni tuli lähinnä se kuvio, mikä suljetuilla silmäluomilla pomppii kirkkaan valon tuijottelun seurauksena.

Valaisimissa oli tietysti integroitu valonlähde, kuinkas muutenkaan, jonka elinennuste oli for the rest of my life, joten vaihtaakaan sitä ei voinut. Mies tuijotti mua mykistyneenä eikä suostunut samoin tein irrottamaan valaisimia.

Niiden kuvotusten kanssa sitten elettiin. Omalta puoleltani en tainnut pitää edes pistoketta seinässä, sillä mieluummin olin pimeässä kuin käytin sitä valoa. Mutta jostain kumman syystä epäonnistuminen ärsytti minua niin, etten vain päässyt enää asiassa eteenpäin enkä saanut hankittua uusia valaisimia.

Onneksi Taloon.com nettirautakaupan Valaisinhaasteeseen tarttuessani bongasin nämä Nordluxin yksinkertaiset seinävalaisimet. Pieni epäonnistumisen pelko persuuksissa klikkasin valaisimet ostoskoriin ja jäin odottelemaan pahinta. Tällä kertaa olin kuitenkin niin fiksu, että testasin valon ennen seinään kiinnittämistä. Valo on täydellisen tasainen, kaunis ja miellyttävän pehmeä. Seinäasennuskin onnistui ihmeen hyvin huomioonottaen sen, että seinä oli kuin emmentaljuustoa jo ennen asennuksen aloittamista. 

Uudet seinävalaisimet ovat siis aika pieni askel yhteiskunnalle, mutta valtavan suuri meikäläiselle. Älkää te muut ikinä jääkö vellomaan epäonnistumisiin. Jos yhtään mitään ikinä tekeekään, epäonnistumisia tulee joka tapauksessa. Vain täydellisellä tekemättömyydellä voi välttää kaikki epäonnistumiset. Mutta samalla jäävät myös onnistumiset.

Karin

//Yhteistyössä Taloon.com


17 kommenttia:

 1. Kun paljon tekee, niin paljon sattuu, parempi onni seuraavalla kerralla ja uutta matoa koukkuun ja mitä näitä nyt on. Aina ei voi onnistua, vaikka kuinka niin haluaisi. Kivat ja yksinkertaiset ovat nämä valaisimet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tosiaan. Mutta miksi sitä jää joskus hankeen makaamaan silti? Valaisimet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan superhyvät.

   Poista
 2. Tuo on niin totta, ettei hutiostoksiin kannata jäädä vellomaan, niitä tulee kaikille. Mutta onneksi joukkoon mahtuu myös niitä kirkkaita tähtiä, loppuelämän lemppareita. Nuo ovat tosi kauniit, tekisi mieli hankkia vastaavat meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään näistä ja näiden valaisuominaisuudesta tosi paljon. Toisaalta vertailukohde oli vähän...

   Poista
 3. Hah, epäonnistuneita ratkaisuja tosiaan löytyy alkaen vuodelta 2007,silloin rakensimme talomme :D mm. ne lattialistat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, no! Kerro lisää! Vai löytyykö blogista?

   Poista
  2. Se olisikin oman postauksen veroinen lista! Kullanväriset metallilistat, pähkinänvärinen lattia, karmeat keittiön "tiskialtaan valot" jne... Oikea blogikoti siis :D :D :D Mutta kaikkea ei voi saada, eikä tarvitsekkaan.

   Poista
 4. Kivat valaisimet ja kauniilta näyttää makuuhuone muutenkin. Onneksi mulle ei satu koskaan hutiostoksia ;):D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mä luulin, että sä vaan ostelet euron bertoi'ia ja nahkaisia safarituoleja =D

   Poista
 5. Tuollaiset sopisivat meillekkin...nykyisten hirveiden tilalle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kuin suositella :) Kansalaiset, älkää alistuko huonoille seinävalaisimille =D

   Poista
 6. Tuo Stringin hylly on niin kaunis!! Mä olen sitä miettinyt monet kerrat, mutta....en tiedä! Sopisikohan se meille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. String on kyllä kaunis hylly, mutta ehkä itse päätyisin nyt jo johonkin muuhun esimerkiksi Hakolan Lempi-hyllyyn :)

   Poista
 7. Onpa kivat valaisimet! Yksinkertainen = kaunista. Tykkään myös nuista nappityynyistä. Sitten vaan leuka rintaan ja kohti uusia vikaostoksia ..? ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!