3.1.16

Miten vuoden 2015 sisustustrendiennustukseni toteutuivat?Vuosi sitten kirjoitin omat ennustukseni vuoden 2015 sisustustrendeistä. Tuntuu, että tuosta kirjoituksesta on ihan yksi hujaus, mutta toisaalta taas pitkän aikaa.

Osa ennustuksista osui enemmän nappiin kuin toiset. Vuosi sitten arvioin auringonlaskun sävyjen tuloa sisustukseen. Ehkä ne jossain määrin näkyivätkin, mutta enemmän vuodesta 2015 mieleen jäivät tummat sinertävät, taitetut vihreät ja harmaat sävyt. Mutta eipä heitetä kirvestä kaivoon, sillä eivätkö Pantonen 2016 sävyt, ruusukvartsi ja seireeni, ole juuri nuo haikailemani upean ilta-auringon siivittämät sävyt? 


Vaalea puu teki tosiaan läpimurtonsa. Ilahduttavinta mielestäni oli se, että läpimurron tekivät tosiaan vaaleat puumateriaalit, eivät vaaleata puuta imitoivat materiaalit. Plussaa erityisesti Ikealle siitä, että yhä useamman uutuuskalusteen valmistusmateriaalina on aito puu.Myös muut luonnonmateriaalit nousivat arvoonsa. Monien ennen inhoama korkki olikin yhtäkkiä yksi himotuimpia materiaaleja. Ei hassumpaa, sillä ekologisuutensa lisäksi korkki on monessa mielessä erittäin käytännöllinen materiaali.
Kaiken kaikkiaan sisustamisen valtatrendinä tuntui olevan persoonallisuus ja kerroksellisuus. Koti on ennen kaikkea koti, ei uutuustuotteilla kalustettu näyttelytila. Parasta antia kerroksellisista kodeista tarjosi loppuvuodesta ilmestynyt The Kinfolk Home -kirja.Yhdeksi vuoden 2015 valtatrendiksi nostamani käsityöperinteen vaaliminen nosti varovaista nousuaan. Erityisesti keramiikka on mukavassa nosteessa, ja toivottavasti myös jatkaa sitä vuonna 2016.

Trendithän eivät koskaan yhtäkkiä vain ala ja lopu. Eli eiköhän tehdä nämä kaikki asiat tänä vuonna vain vielä pikkuisen paremmin.

Karin


7 kommenttia:

  1. Eiväthän nuo sinun vuoden takaiset ennusteet ainakaan metsään menneet? Tunnistan kyllä viime vuonna näkyneen useammankin mainitsemasi asian. Nuo IKEA:n korkkikalusteet olivat kyllä todella raikas uutuus.

    VastaaPoista
  2. Vaalea puu on ollutkin oma suosikkini aina :). Mukavaa viikkoa ja tätä vuotta ♥

    VastaaPoista
  3. Vaalea puu on ollutkin oma suosikkini aina :). Mukavaa viikkoa ja tätä vuotta ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!