28.1.16

Maalivalmistajien trendivärit 2016


Mikäli uskomme pohjoismaisia maalivalmistajia, ja miksipä emme uskoisi, puhdas valkoinen, mustavalkoinen ja kaikki viisikymmentä harmaan sävyä alkavat olla historiaa sisustustrendien rintamalla. 

Pitkän monokromiaikakauden vastapainona trendiväreissä nähdäänkin lähes kaikkea muuta paitsi mustaa, valkoista ja harmaata. Tarjolla on hempeitä puuterisia sävyjä, tunnelmallisen syviä vihreitä ja sinisiä, reippaita pastellivärejä ja rauhoittavia maanläheisiä sävyjä. Uudet valkoisen sävyt eivät enää huuda valkoisuuttaan, vaan ovat luonteeltaan enemmänkin pehmeitä ja utuisia. Metallisävyissä pinnalle noussut kulta on sovitettu seinämaaliksi sopivaksi kullan ja keltaisen sekoitukseksi. 

Pehmeitä puuterisävyjä:

Kullankeltaista: 


Pirteitä pastellisävyjä:


Luonnollisia valkoisia:

Siniset ja vihreät:

 Rauhoittavat maanläheiset:Jokaisella maalivalmistajalla on oma näkemyksensä tulevista väreistä, mutta liikuttavan paljon yhtäläisyyksiäkin trendiennusteissa näkyy. Monipuolisten vaihtoehtojen joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotain, vaikka eihän trendien seuraaminen tai niiden perässä kulkeminen mikään edellytys ole, päinvastoin. Mieluisin ja paras lopputulos syntyy aivan varmasti omaa visiotaan noudattaen.

Toisaalta taas voiko joku sanoa sisustaneensa koko ikänsä prikulleen samalla tyylillä ja samoilla sävyillä? Minä ainakin olen kokenut kaikenlaisia aikakausia, ja kulloinkin tuntenut siinä hetkessä käyttämäni värit juuri niiksi täydellisiksi, ainoiksi oikeiksi, loppuelämäni sävyiksi. Ja myöhemmin ihmetellyt kuinka ihmeessä...

Karin

13 kommenttia:

 1. Kääk, just on työhuone ja makuuhuoneen yks seinä osittain harmaana :DDD

  VastaaPoista
 2. Tuntuu että harmaa, musta ja valkoinen eivät ole koskaan olleet poissa, eivätkä tavallaan koskaan tulleet takaisin. Kaikki muut värit vain katosivat välissä jonnekin ;)

  -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas harmaa ja mustavalkoinen on ollut tosi trendikästä viime aikoina, mutta tokihan ne aina on pinnalla jossain määrin, koska ovat klassikoita.

   Poista
  2. Tuo oli kyllä aika hienosti kiteytetty :)

   Poista
 3. Oh crap, just kun kaikki on meillä muuttunut harmaaksi, niin se on out... joo myönnän, onhan se harmaan hurmos mennyt vähän överiksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö Suvi, oman maun mukaan. Harmaa on ihan hyvä väri myös, mutta vaihteeksi on ihana nähdä muutakin :)

   Poista
 4. Siinä on varaa valit, kokaiselle löytyy varmasti mieleinen väri.

  VastaaPoista
 5. Ihanan inspiroivia kuvia! :D Värien tuleminen on mahtava juttu, ja olen suureksi ilokseni päässyt suunnittelemaan jo useammallekin asiakkaalleni muutakin kuin harmaata. :D Tosin harmaa etenkin lämpimänä sävynä on yhä edelleen esimerkiksi upea tausta kaikelle muulle, joten ei sen käyttäminen ole mielestäni mikään trendirikos, päinvastoin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalivalmistajilla on kyllä todella upeita stailauksia. Ja ehkä hiukan halusin provosoida, mutta tosiasiassa parempi kultainen keskitiehän löytyy sieltä jostain välistä. En minäkään suurena värien rakastajana kestäisi asua talossa, jossa kaikki huoneet olisivat pelkkää ilotulitusta :) Kaikille on paikkansa.

   Poista
 6. Miten tässä värihurmoksessa käy väriallergisen:)? Onneksi näissä kuvissa näkyi jotain luonnonläheistä, ehkä niitä trendejä minun pitää seurata;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siedätyshoitona :) Ja tosiaan tarjolla on vähän kaikkea kaikille, myös niitä luonnonläheisiä ja vaaleita sävyjä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!