10.1.16

Kirjasuositus: Aina oikein


Olen niin sistustuskirjojen kuin -lehtienkin suurkuluttaja. Luen paljon blogejakin, mutta ne eivät mielestäni korvaa paperille painettuja teoksia. Rakastan sitä tunnetta, kun paperinlaatu ja kuva kohtaavat. Tiedättehän, karhean upea interiööri silkkisen mattaisella paperilla tai tyylikkään hohdokas sisustus kiiltävälle paperille painettuna. Kaikki eivät varmasti ole yhtä taktiilisia kuin minä, mutta minä tunnen usein tarvetta myös käsin kosketella kuvia. Sähköisessä muodossa olevia kuvia ei tule siliteltyä.

Ulkomaisista sisustusjulkaisuista saa ammennettua inspiraatiota ja uusia ideoita, mutta kotimaisilla kirjoilla ja lehdillä on paikkansa sydämessäni. Sisustaminen on kuitenkin pitkälle kulttuurisidonnaista. Suomalaiset ovat aina enemmän olleet innostuneita toimivista arkiesineistä kuin ylenmääräisestä koristelusta. Samoin sisustuksen värimaailma on yleensä jatkumoa ikkunoista avautuvasta maisemasta, jonka vuoksi eri puolilla maailmaa tykätäänkin erityyppisistä sävyistä.
Piia Kalliomäen joulun alla julkaistu Aina oikein -kirja iskee mielestäni täydellisesti suomalaiseen sielunmaisemaan. Kuvat ovat yksinkertaisen kauniita, sisustukset ovat samaan aikaan sopivan vaatimattomia, mutta silti pehmeän houkuttelevia ja lämminhenkisiä.

Vaikka Aina oikein -kirja sisältääkin neuleohjeita, on se mielestäni pohjimmiltaan sisustuskirja. Ainakin tämä tumpelo nautti kirjasta, vaikka en puikkoja osaakaan kilkuttaa. Paitsi, että just nyt himottaisi ihan hirveästi opetella neulomaan! 

Joko olette ehtineet tutustua tähän?

Karin7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pitää tutustua. Tykkään neuloa ja virkata. 😊

  VastaaPoista
 2. Tästä kirjasta olenkin kuullut, mutta en ole käynyt tarkemmin tutustumassa :)! Mä ennen virkkasin ja neuloi ja jopa ompelin vaatteita, mutta aika ei vaan riitä kaikkeen! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Saisit varmasti vielä paljon meikäläistä enemmän irti...

   Poista
 3. Olen kuullut tästä kirjasta, vaikuttaa oikein mukavalta, ja kuvat niin inspiroivilta. Juuri sellaisilta, että puikkoihin haluaisi tarttua saman tien...kun olisi vuorokaudessa enemmän aikaa niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin sekin dilemma. Mä kaaduin jo siihen, etten osaa :)

   Poista
 4. Minunkin on ollut tarkoitus etsiä tämä käsiini. Torkkupeiton neulominen olisi ihanaa ja kuulin, että kirjassa olisi jokin yksinkertainen ohje sellaiseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!