26.1.16

DIY julisterimat ja vaihtuva sisustus
Siinä missä moni kanssasisareni painii jatkuvasti muuttuvan sisustuksen kanssa, minä taas helposti kangistun yhteen ja samaan. Olen äärimmäisen huono tekemään ostopäätöksiä, sillä päässäni jyskyttää koko ajan ajatus "onko tämä nyt varmasti pitkäaikainen sijoitus". Hei, tosi harva tuote loppupeleissä on, ja siksi monet muutoin kivatkin jutut jäävät minulta hankkimatta. Tai, kun vihdoin olen todella vakuuttunut haluavani tuotteen, on sen valmistus jo lopetettu. 

Problem solved. Rakensin tällaisen helposti muuteltavan "kotialttarin", jonka tunnelmaa voin vaivattomasti muuttaa julistetta ja asetelmaa vaihtamalla  - ekologista sädekehääni himmentämättä.

Puurimat julisteelle askartelin Deko-lehden vinkin avulla. Ihan yllättäen nopeaksi ja helpoksi kuvittelemani projekti ei sujunutkaan aivan odotusteni mukaisesti.

Note to self: 

30 asteen pakkasella ei kannata mennä rautakaupan ulkohalliin katsomaan löytyisikö jotain sopivaa. Olet siellä yksin.

Askartelukaupan leikattava magneettilevy ei ole tarpeeksi voimakas pitämään puurimoja yhdessä. Vaikka myyjä niin uskottelisikin.

Unohda perus askarteluliimat ja kuumaliima.
Tarvitset pitävää kontaktiliimaa ja puristimet. 

Hengitä.

Yritä saada joku muu tekemään.


Loppuseltaan mies siis sahasi rimat oikeisiin mittoihin ja liimasi vielä magneetitkin. Minä laitoin julisteen rimojen väliin ja naulasin koukun seinään. Koska kiinnityskoukku on tässä tapauksessa tärkeä osa ripustusta, en vähättelisi osuuttani katseenkestävän messinkikoukun löytämisessä ja kiinnittämisessä seinään. 

 Summa summarum. Miksi ihmeessä en tee useammin näitä DIY-juttuja? Nämäkin nopeat, mutta helpot julisterimat syntyivät siis neljän kauppareissun ja muutaman kirosanan saattelemana vain kolmessa päivässä. Kahden henkilön työpanoksella.

 Huoh.

Karin34 kommenttia:

 1. Todella kaunis on, varsinkin tuo ripustuskoukku! ;-)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Kiva että sait mieheltä apua. :)

  VastaaPoista
 3. Tai osta Fermin valmiit kehysrimat :D

  VastaaPoista
 4. Hahaha. Mäkin aina mietin noita DIY - juttui, mutta kyllä niihin vaan aikaa saa kulumaan!!
  Hienon näköinen!

  VastaaPoista
 5. :D...Näin se tahtoo vähän olla...helpoimmankin näköinen DIY osoittautuu joskus melkoiseksi savotaksi...siksi kai minullakin kaikenlainen DIY vääntäminen on jäänyt minimiin. Ne nopeat kun on niin harvassa (=olemattomia). Hieno DIY silti, eli kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lopputulos on ihan kiva, mutta en tiedä _kannattiko_ sanan varsinaisessa merkitysessä ;)

   Poista
 6. Kyllä tuo kiinnityskoukku on ehdottomasti projektin keskeinen osa, joten hyvää työtä, Karin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kohtaa tunnenkin suurta onnistumisen tunnetta :)

   Poista
 7. ..:) Tuollaista ostamista minäkin toteutan...tarkkaan harkiten. Ja sitä paitsi tykkään vanhoista ja aikaansa nähneistä huonekaluista, joten niitä ei halua edes vaihtaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta Irmastiina. Tästä tuli mun "irroittelupiste" =D

   Poista
 8. Hih, kuulostaa ihan niiltä syiltä, miksi mullakin jäävät DIY:t suunnitteluasteelle. :D Mutta vallan hieno lopputulos. Mäkin haluaisin tuollaisen. Messinkikoukkuun, kiitos.

  VastaaPoista
 9. Aamen!! Juuri noiden juttujen takia en yleensä harrasta DIY:tä.. Mua pistää ärsyttää tuollaiset pikkujutut niin paljon! Mies aina seivailee sitten mun räpellyksiä.. "mutkunvaimotahtoo" Mutta tosi hieno tuli, ehkä siis kuitenkin kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas oon niin kuvitellut tällaisten sujuvan kaikilta muilta aivan kädenkäänteessä :)

   Poista
 10. Mutta tulipa hieno :) Ja onpa kertakaikkisen sympaattinen käpy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpy on niin suloinen, että saa nähdä kuinka vaihtuva tästä "näyttelystä" sitten tulikaan :)

   Poista
 11. Joskus nämä diy-jutut ei ole ihan tuosta noin vaan. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 12. Joskus nämä diy-jutut ei ole ihan tuosta noin vaan. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 13. Sehän onkin se matka ja tekeminen mikä siinä on tärkeintä! ;D Ihana oot ja hienot tuli! <3 Minähän menin noiden kanssa niinkin helpolla, että tilasin viime vuonna Fermin vastaavat netistä! :D :D :D

  VastaaPoista
 14. Kiva kun kokeilit mun tekemää ohjetta :) Siinä muistaakseni mainitsin vanhvoista magneeteista ja lujasta metallille sopivasta liimasta ;) Mutta upeeta, että teijän yhteistyö lopulta pelitti. Lopputulos on tosi hieno. Iso peukku sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta ohjeesta! Se oli askartelukaupan myyjä, joka sai ympäripuhuttua mut siihen magneettilevyyn, mutta liimojen kanssa sooloilin ihan itse, kun kuvittelin kuumaliiman olevan pitävää. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ☺️

   Poista

Kiitos kommentistasi!