8.12.15

Pantonen vuoden 2016 värit


Väri-instituutti Pantone on julkaissut vuoden 2016 värit. Ensimmäistä kertaa historiansa aikana todellakin värit, eikä vain väriä. Ja ensimmäistä kertaa muistikuvani mukaan sellaiset sävyt, että allekirjoittanut ei heti kiljunut innostuksesta.

Rose Quartz on utuisen pehmeä vaaleanpunainen. Sävyhän suorastaan tihkuu rakkautta, myötätuntoa ja lempeyttä. Serenity puolestaan on rauhoittava ja tyynnyttävä sävy, joka kehoittaa rentoutumaan ja hidastamaan tahtia.

Voisiko siis sopivampia värejä tämänhetkiseen maailmantilanteeseen ollakaan?

Se, miksi alkuun olin niin tuskissani väriparin nähtyäni, oli tuo baby blue, joka tuo liiaksi mieleeni sekä Muumilaakson Hemulin että ysärin. Mutta tiedättekö miten nopeasti ihminen tottuu? Aloitan kirjoittamaan juttua siitä, kuinka ensimmäistä kertaa en pidä Pantonen julkaisemista vuoden väristä, mutta aikani sävyä tuijoteltuani alan jo nähdä senkin kauneuden.

Mitä ajatuksia väripari sinussa herätti?

Karin

kuva: Pantone

8 kommenttia:

 1. Heh, samat tunnelmat. Ensin olin että yök ootteko tosissanne. Ja pian nuo suloiset värit alkoivat näyttää kauniilta. Näissä on sellaista kirpeän talvipäivän auringonlaskua. Mutta juu, aiempien vuosien sävyt enemmän ovat olleet mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ainoa, jolla meni kahvit eka väärään kurkkuun :)

   Poista
 2. Wonderful colour combination!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
 3. KYLLÄ vaaleanpunaiselle. Sitä on tullut meille viimeaikoina pelottavan paljon. Ihme kyllä, että miesväessä se ei ole herättänyt vielä ollenkaan vastarintaa. Sininen... Joo, ysäri. Aika karmea. Vielä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tää on aika mainio testi siitä miten meidän makumieltymyksiin voidaan vaikuttaa ulkoisesti. Jos loppuvuodesta kaikki on baby bluehun lääpällään, on onnistuttu :)

   Poista
 4. Vaatteissa nuo värit voisivat ihan hyvin menetellä (vaikkeivät ehkä yhdessä), mutta ainakaan omaan sisustustyyliini ne eivät kyllä istu millään. Tai mistä sen tietää, jos vaikka muutaman kuukauden kuluttua mun onkin ihan pakko ostaa sohvalle tyynyt juuri noissa väreissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteisiin ja asusteisiin sävyt onkin paljon helpompi kuvitella. Ja tuo dusty pink on mun mielestä kaunis väri, mutta yhdistelmänä vetää tosissaan niin syvälle ysäriin, ettei ihan heti sytytä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!