3.12.15

Osta työtä Suomeen -päivä


Tiesitkö jo, että huomenna, perjantaina 4.12. vietetään valtakunnallista 
Osta työtä Suomeen -päivää?

Ensimmäistä kertaa vietettävän Osta työtä Suomeen -päivän tavoitteena on, että suomalaiset ostaisivat yhden päivän ajan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Eihän sitä tiedä, jos yhden päivän aikana löytyisikin uusia lempituotteita, ja kotimaisten tuotteiden ostamisesta jäisikin pysyvämpi tapa. 

En tiedä mitä mieltä te muut olette, mutta itse ostaisin suomalaisia tuotteita useammin ja enemmän, jos se vain olisi helpompaa. Mutta tiedättehän, kun menee esimerkiksi päivittäistavarakaupan kosmetiikka- taikka pesuainehyllylle, näkyvämpinä loistavat ne suuret kansainväliset brändit, joilla on varaa, ja järkeäkin, satsata markkinointiin ja mainontaan Suomen bruttokansantuotteen verran vuositasolla. Pienet merkit vain tahtovat unohtua tässä markkinatulvassa.

Kuitenkin tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa kotimaisten tuotteiden ostaminen olisi mielekkäin tapa kasvattaa yhteistä hyvää. Ostamalla suomalaisia tuotteita nimittäin luodaan Suomeen uusia työpaikkoja. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteia, syntyisi maahamme jopa 10 000 uutta työpaikkaa.

Kotimaisista tuotteista puhuessa keskustelu usein kääntyy siihen, että mitä Suomessa ylipäätään enää valmistetaan. Paljon valmistetaan, mutta ei tietenkään kaikkea. Idealistisinta olisi tietysti ostaa kokonaan Suomessa valmistettuja tuotteita, mutta valitettavasti aina kotimaassa valmistaminen ei ole kokonaisuuden kannalta se järkevin ja toimivin vaihtoehto. Täytyy kuitenkin muistaa, että suunnittelu on iso osa työtä, samoin kuin muutkin työvaiheet, joita tarvitaan ennen kuin tuote päätyy suunnittelijan kynästä asiakkaan kotiin. Arvostammehan myös tätä työtä.

Tapahtumalla on muuten omat Facebook-sivunsakin. Kurkkaahan täältä lisää, 
ja ilmottaudu ihmeessä mukaan tekemään yhdessä hyvää!


Karin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!