1.12.15

DIY nahkalenkkivetimetVihdoinkin uudet vetimet!

Muuten niin kätevän IKEA Hemnes-kenkäkaapin mustat nuppivetimet eivät olleet oma juttuni edes kaapin ostohetkellä, mutta niin helposti sitä vain silmä tottuu, tai ainakin haluaa tottua, kun ei yksinkertaisesti vaan saa aikaiseksi tehtyä asialle mitään.

Siinä missä ryhtymiseen meni parikin vuotta, itse vetimet tulivat valmiiksi alle puolessa tunnissa!
 Kävin ostamassa paksua tukevaa vetimiin sopivaa nahkaa suutarilta. Kertoessani käyttätarkoituksen, suutari itse onneksi ehdotti leikkaavansa nahan minulle valmiiksi oikean levyisiksi suikaleiksi. Hyvä niin, sillä vasta kotona tajusin, etten tosiaankaan olisi omin konstein saanut leikattua paksua nahkaa näin siististi.

Nahkasuikaleiden lisäksi hankin reikäpihdit Clas Ohlsonilta sekä kuusiokoloruuvit pultteineen.

Hetken aikaa mallailtuani kenkäkaapin laatikkojen mittasuhteita, päädyin tekemään matalaan ylälaatikkoon hieman pienemmät vetimet, kun taas alalaatikoiden hantaakit saivat olla kookkaammat.

Pienempiin vetimiin leikkasin 12 cm pitkät pätkät 3 cm leveästä nahkasuikaleesta, jolloin taiteltuna lenkkien korkeudeksi jäi 4 cm. Isommat vetimet ovat taiteltu 14 cm pitkistä nahkapaloista, jolloin läpyskän korkeudeksi tuli 5 cm.

Sopivien taitoksien jälkeen nipsautin rei'ät pihdeillä, ja sitten vetimet olivatkin jo valmiit.
Tunnustan ruuvanneeni vetimet hätäseen kiinni pelkin sormivoimin. Pitäisi vissiin vähän kiristellä  ruuveja, etteivät lenkit sojottaisi jatkuvasti aivan sinne tänne.

Nahkaa jäi muuten vielä vähän ylikin. Ja mielessä on aivan liian monta ideaa, mihin hukkapalat voisi käyttää...

Karin
11 kommenttia:

 1. Tulipa aivan super hienot! Olen ihaillut nahkalenkkivetimiä jo tovin, aina kun niitä on jossain nähnyt ja tuumaillut, josko meiltäkin löytyisi joku paikka vastaaville. Ehkä joku päivä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttäviä ovat ne ideat, mitkä kutkuttais toteuttaa, mutta kun ei ole löydy sopivaa paikkaa :)

   Poista
 2. Meillä on saman sarjan lipasto makkarissa ja siihen vaihtui vetimet saman tien, tosin tylsästi rosterisiin ostettuihin nuppeihin. Noi on paljon hienommat ja persoonallisemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkät vetimet muuttavat kyllä ihmeen paljon koko kalusteen ilmettä!

   Poista
 3. Hyvin sopii kenkäkaappiin nahkavetimet. Kokeilin meillä keittiöön samaa ideaa, mutta ei vaan lähtenyt siellä ja ei saanut perheeltä kannatusta :D. Mutta tässä toimii ihan täydellisesti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!