19.11.15

Kirjahylly eteisessä


Se on valmis! Nimittäin kirjahylly eteisen päätyseinällä, jonka oivaltamisesta postasin viikko sitten. Harvoinpa tässä talossa tapahtuu mitään näin nopeasti ja mutkattomasti!

Pitkä ja kapeahko eteinen muuttui kirjahyllyn myötä huomattavasti kotoisamman tuntuiseksi. Eikä katse ulko-ovelta hakeudu enää koko talon poikki takkaan saakka.  

Takkaprojekti on yhä kesken. Mieleni teki retusoida vähän kuvaa, mutta eikö keskeneräisyys saa reilusti näkyäkin? Takka on nyt valkoisempi, muttei vielä valmis. Keskellä lattiaa törröttävän pilarin kohdalle tulee puusepän valmistama kiinteä penkki, josta olen haaveillut ainakin täällä.

Jatkossa siis tämäkin näkymä kaunistuu!

 Yhtä kaikki, kirjahylly on ihan tosi jees. Eihän se kaikkia meidän kirjoja vedä, ja jätinkin tarkoituksella aika väljäksi näin alkuun. Aika saa näyttää, että miten hylly elää ajan saatossa. 

Matto on vielä sovituksessa. Väreiltään se sopisi mainiosti tilaan, mutta kooltaan se on vähän pienehkö. Asiaa täytyy vielä makustella kokonaisuutena.

Vähän huvittuneena olen miettinyt, että jos ja kun joskus tästä talosta luovumme, 
mahtavatko seuraavat asukkaat tuskissaan ihmetellä, miten joku on voinut olla niin ihastunut oksaiseen lautaan. Meillähän on liimapuulevyhyllyt niin vaatehuoneesssa, makuuhuoneen vaatesäilytyksessä kuin tässäkin. Musta se vain on yksinkertaisen kaunista ja toimivaa. Liimapuuhyllyt kestävät, eivät notku, niitä on helppo muokata, ja extrana saa vielä tuoreen puun lumoavaa tuoksun. Joka ei valitettavasti tietenkään kestä kuitenkaan ikuisesti.

Karin

23 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköistä! Maton sävyt on tosi kivat eikä kuvissa näytä liian pieneltä, livenä tietysti tilanteen näkee paremmin. Miten mä aina voinkin ihailla toisten kuvissa näitä kirjahyllyjä ja sitten omassa kodissani piilotan kaiken ovien taakse...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ei siitä Suvi kauaa ole, kun itsekin vielä vannoin säilyttäväni kirjat aina ovien takana. Pikkuisen huvittuneena kannoinkin siis kirjoja kaapista avohyllyyn :)

   Matto on kuvissa rajattu sopivasti ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis ja niin hyvä idea!! Hienoa :))

  VastaaPoista
 3. Siellä on laitettu hihat heilumaan ! Hieno tuli ja kyllä ne kirjat vaan tuo sitä jotain sisustukseen... t. Kirjalover

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan se loogista, että on kirjahyllykin esillä, kun muutenkin kirjapinoja löytyy joka paikasta ;)

   Poista
 4. Hyllyt sopivat tuohon tosi hyvin! Ja tykkään tuosta matosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Matto on tosi kaunis. Yksi sellaisista Ikea-tuotteista, joka näyttää vuodesta toiseen hyvältä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kiitos Kristiina. Tykkäsin meidän eteisestä ennen hyllyäkin, mutta kyllä se toden totta muutti tunnelman ihan toiseksi :)

   Poista
 6. Nyt täytyy sanoa, että hylly veti katseen niin tehokkaasti puoleensa, etten olisi huomannut koko takkaa, jollet olisi maininnut asiasta. Eli hyvin toimii :)

  VastaaPoista
 7. Oho! Tämäpä tuli nopeasti toteutukseen! Todella upea lopputulos ja hyvä säilytystila. Ensimmäinen kuva on minunkin mielestä ihan super mielenkiintoinen. Jäin tuijottamaan sitä toviksi.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitti Liisa! Aivan kuin hylly olisi aina ollut tuossa :)

   Poista
 9. Voi, miten tunnelmallista! Tuo eka kuva on huippu. Kirjat ovat kodikkaita, meilläkin pinoja siellä ja täällä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kirjat ja taide ovat musta se juttu, mikä tekee kodin :)

   Poista
 10. Meilläkin samoista matakuista tehty kirjahylly/työpiste olkkarissa
  Kun halusin avaran enkä nurkkausta. Joka päivä ihailen sitä puun ja valkosen metallin yhistelmää. Upea tuo teidän hylly!

  VastaaPoista
 11. Meilläkin samoista matakuista tehty kirjahylly/työpiste olkkarissa
  Kun halusin avaran enkä nurkkausta. Joka päivä ihailen sitä puun ja valkosen metallin yhistelmää. Upea tuo teidän hylly!

  VastaaPoista
 12. Siitä tuli aivan loistava :) Kivan mutkaton ja ilmava kokonaisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just mutkaton on muuten se sana minkälaista tunnelmaa hainkin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!