2.10.15

Uusi valaisin + pieniä muutoksia kalusteissa

Sain eilen vihdoin ostettua nuoremman tytön huoneeseen kauan kaipaamani Lisa Johansson-Papen Tromba-valaisimen. Siitä innostuneena kuvasin sitten koko huoneen.

Ennen huonetta valaisi Tord Boontjen kaunis Garland-valaisin. Pidin kovasti varjostimen herkästä olemuksesta, mutta se ei antanut lastenhuoneeseen riittävää yleisvaloa. 50-luvulla suunnitellun Tromban suupuhallettua opaalilasia oleva varjostin antaa mukavan tasaisen valon koko huoneeseen. Iätöntä, ajatonta ja varsin toimivaa muotoilua siis.

Lattiaremontin yhteydessä myös tämän huoneen säilytyskaluste päivitettiin. Suuri liukuovikaapisto vaihtui Ikean puolikorkeaan Stuva-malliston kaappin. Vaatesäilytykselle on aivan riittävästi tilaa, ja matalampi kaappi antaa pienehköön huoneeseen lisää tilantuntua.

Vanha Lundia-hylly siirtyi remontissa leikkimökkiin. Hylly oli todella viehättävä, mutta se ei oikein toiminut pienen pienten legohommeleiden kanssa. Legot tipahtivat helposti hyllyn taakse, josta minä sitten kätevästi imuroin ne tiehensä. Mietin pääni puhki, että millainen säilytysjärjestelmä toimisi parhaiten legojen rakenteluun mitoituksensa puolesta, kunnes eräänä kauniina päivänä tajusin tekeväni asiasta aivan liian monimutkaisen. Yksinkertaiset seinähyllyt ovat seinässä kiinni, joten legot eivät pääse enää tipahtelemaan hyllyn välistä. Seinäkannakkeet ratkaisivat myös korkeusongelmat. Sain laitettua hyllyn juuri sellaiselle korkeudelle, että tyttö pystyy toiveidensa mukaan käyttämään alinta hyllyä leikeissä.

Muuten huone onkin aivan ennallaan. Olen todella iloinen, että lapsi nauttii vielä tyttömäisestä huoneestaan, eikä vielä ole tullut tarvetta olla teini. Toisaalta huoneeseen saa myöhemmin tehtyä nopeita muutoksia päivittämällä tapettiseinän, tekstiilit ja taulut.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Karin

9 kommenttia:

 1. Onpa ihan superhieno tapetti tuo keltainen. :) Tosi pirteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amsterdamilaistalot löytyvät Esta Homen mallistosta :)

   Poista
 2. Hieno yksinkertainen valaisin. Meillä ei ole ollut kiirettä tehdä "ison tytön huonetta" kun huoneen asujakin viihtyy hempeyden keskellä edelleen. Itseasiassa juuri tänään(kin) mietin tehdä aiheesta postauksen. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun saavat ja osaavat olla lapsia :)

   Poista
 3. Hieno yksinkertainen valaisin. Meillä ei ole ollut kiirettä tehdä "ison tytön huonetta" kun huoneen asujakin viihtyy hempeyden keskellä edelleen. Itseasiassa juuri tänään(kin) mietin tehdä aiheesta postauksen. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiva huone :). Mäkin juuri kävin hakemassa meidän karvat! Tuovat lämpöä kotiin näin syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti kaksi kertaa miettiä, että mitkä ihmeen karvat ;) Tuossa tuolissa on nimittäin karvat kesät talvet. Talja nimittäin vähän pienentää tuolia lapselle sopivammaksi :)

   Poista
 5. Ollapa vielä oma huone jonka saa sisustaa tasan kuten tahtoo - ei taida enää olla mahdollista harmillisesti :D Ellen sitten saa ylipuhuttua miestä muuttamaan kolmioon jotta saan oman harrastushuoneen ;)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä myöhemmin vielä :) Mulla on oma (työ)huone, ja pakko sanoa, että kyllä se mielestäni on meidän kodin helmi. Ehkä juuri siksi, ettei siellä ole tarvinnut ottaa kenenkään muun mieltymyksiä huomioon :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!