19.10.15

Teinin huoneTeininkin huone edistyy vähitellen. Tunnustan olevani oman kodin sisustuksen suhteen hidas liikkeissäni. Kestän vähän liiankin helposti keskeneräisyyttä, sillä alitajuntaisesti kai pelkään jonkun tilan olevan kokonaan valmis. Hiljainen tahti antaa myös sattumalle sijansa kuten kävi vaikkapa Artekin pöytäni kanssa.Rakastan tätä näkymää huoneeseen. Vihertävä tapetti on aivan täydellinen yhdistelmä rosoisen punatiilitakan kaverina. 


Vaatekaappina toimiva Ikean Stuva-kaapisto sai ympärilleen koivuvanerikuoret, sillä kalusteen oma valkoinen kalustelevy olisi mielestäni pompannut liian voimakkaana elementtinä heti ovella vastaan. Valitettavasti vanerin käsittely ei kuitenkaan sujunut aivan kuin Strömsössä. Osmo Colorin Kuusi-puuvaha teki vanerista toki helpommin pyyhittävän pinnan, mutta samalla muutti vanerin omiin silmiini aivan liian vaaleaksi. Etenkin vanerin sivut sain tökötettyä typerännäköisesti liian tasaväriseksi valkoiseksi. Jos joskus vain jaksan, vaihdan vanerit uusiin. Eli tuskin ihan heti.Olen myös tosi tyytyväinen kaapiston alla oleviin jalkoihin, joiden ansiosta kaappi säilyttää keveytensä. Pienellä riskillä ostin Stuva-runkoihin Bestå-sarjaan kuuluvat jalat, mutta hyvinpä näyttävät ikealaiset osat käyvän toisiinsa. 


Myös kaapiston ovet ovat lainattu Bestå-sarjasta. Koska ovia ei ollut tämän isompia tarjolla, ratkaisin käyttöä helpottaakseni asian kiinnittämällä päällekkäin olevat ovet toisiinsa pienillä lattaraudoilla. Tai mikä noiden härpäkkeiden virallinen nimi nyt sitten onkaan.

Ovien vetimiksi olin suunnitellut nahkalenkkejä, mutta tähän mennessä teini on vielä tyrmännyt idean. Hän haluaa ehdottomasti pitää ovet ilman vetimiä. Saa nähdä kumpi meistä antaa periksi.


Pöytä ja tuoli ovat samat vanhat, mitkä olivat huoneessa jo ennen remonttiakin. Sen sijaan seinälle pääsi vihdoin aika päiviä sitten Tallinnasta, Tali Estonia Design shopista raahaamani hauska juliste, johon on sijoitettu eri maita kokojärjestyksessä.

Pöydän vieressä on uusi hankinta. Bongasin jo kesällä muistaakseni jostain ruotsalaisesta sisustusblogista Ikean uutuustuotteiden joukosta tämän supertyylikkään saarnipuisen vaaterekin peilillä. Vähän jännäsin, että tuleekohan tuotetta Suomen markkinoille lainkaan, sillä en nähnyt Suomen Ikean sivuilla tuotteesta vilaustakaan.

Hyvää kannatti jälleen kerran odotella. Ikornnes-lattiapeili on supertyylikäs ja kauniisti muotoiltu. Kelpuuttaisin sen oitin omaankin makuuhuoneeseen, jos saisin sen vain sinne mahtumaan.

Verhojahan huone vielä huutaa. Olen ajatellut hankkia huoneeseen yksinkertaiset pimennyskaihtimet. Hankinta on vain yksinkertaisesti unohtunut pimennystarpeen kaikotessa. Täytyypä ottaa itseään niskasta kiinni!

Karin


27 kommenttia:

 1. Todella hieno huone !!! Bongasin juuri viime viikolla tuon vaaterekki/peili -systeemin ja se on kätevä kapistus. Olen sitä ajatellut kaupitella meidän perheen toiselle teinille, saas nähä miten onnistuu...

  Oikein mukavaa uutta viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiapeili on kyllä tosi kaunis. Ja meillä näyttää jotkut puolipitoiset löytävän tiensäkin sinne hengaamaan, joten hyötykäytössäkin :)

   Poista
 2. Viihtyisäln näköistä! Meillä teini vaatii kyllä enemmän väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien tarvehan taitaa olla aika henkilökohtaista. Mä taas lisäisin huoneeseen yksityiskohtia, mutta meidän teini taitaa tykätä askeettisemmasta linjasta :)

   Poista
 3. Tyylikäs huone. Itselläkin oli juuri kuvia karttateemalla teinin huoneesta :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava huone! Hillitty, muttei pelkkää mustavalkoista - tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna. Tykkään myös rauhoittavasta värimaailmasta.

   Poista
 5. Minusta tuo vaneri näyttää oikein hyvältä. Ja on muuten tosi siisti tuo vaaterekki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna. Hyvä, ettet huomannu niitä kökköjä reunoja :)

   Poista
 6. Kaunis huone ja kivoja teeseitse-ratkaisuja. Nuo Osmon sävytetyt vahat on ongelmallisia, niillä ei edes ammatti-ihminen saa siistiä aikaiseksi (tai minä en ole ainakaan koskaan nähnyt, mutta olenkin näissä pintakäsittelyasioissa pilkunviilaaja). Vaativat todella hyvät pohjatyöt (hionnat) ja siltikin päätypuu tai vaikkapa vanerin kantti värjääntyy aina epäsiistiksi. Valkoisten Osmo-sävyjen kanssa koivu taas taittaa herkästi väriään vaaleanpunaiseksi. Minä jätän nuo sävytetyt Osmot käyttämättä, kirkkaat Osmot ovat sitten asia erikseen. Kokeileppas vanerin palalle valkaistua mehiläisvahaa (mm. Sateenkaariväreillä on sellainen tuote) tai jotain valkaistua vahaseosta (näissä ei ole siis pigmenttiä, mutta vaaleana pintakäsittelyaineena muuttavat vanerin väriä suht vähän). Sillä olen itse saanut koivuvaneripinnoille onnistuneen pintakäsittelyn. Vahauksen saa kotikonsteinkin kiillotettua puuvillakankaalla silkin himmeäksi ja kovaksi, jolloin viilupinta on käyttömukavampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti tuhannesti vinkeistä! Mähän pilasin samalla meidän TV-tason päällä olevan vanerin. Harmittaa vietävästi, kun enää ei ole Puukeskustakaan, joka myisi 3000 mm pitkistä paloja. Enkä viitsisi millään yhden palan takia maksaa koko levystäkään.

   Osaisitko sä vinkata olisiko sille levylle enää mitään tehtävissä? Ei taida maalikaan tarttua vahan pintaan enää...?

   Poista
  2. Tuohon voisi kokeilla Osmon peittävää valkoista, mutta siinäkin on riskinsä, että tuleeko lopputuloksesta läikikäs, peittäväkään Osmo ei ole täysin peittävä. Vanerin pintaviilu ontodella huokoinen (riippuen tietenkin hionnasta), se imee vahan pigmentin hanakasti ja yleensä ruman epätasaisesti. Maali ei tahdo vahatussa pinnassa pysyä. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että hiot reippaasti pintaa, ensin koneella (jos sinulla on sellainen käytössä) ja lisäksi viimeistelet käsin hionnalla. Sitten pinta voisi olla maalattavissa eikä niin haittaa vaikka konehionnalla poistaisit pintaviilua, jos päälle tuleva maali on täysin peittävä. Osmothan on öljyjen ja vahojen seoksia, jotka öljyn ansiosta imeytyy vähän syvemmälle kuin pelkkä vaha. Nämä on nyt vähän tämmöisiä "mutu"-neuvoja (näkemättä kohdetta), onnistunut lopputulos selviää oikeastaan kokeilemalla.

   Poista
 7. Onpas teinillä kyllä ihana huone :) Todella kivoja ideoita ja ihania tavaroita! Ei voi muuta sanoa kuin, että täys kymppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tsinnia. Pitkään tyttö joutuikin sinnittelemään vanhassa lapsellisessa huoneessaan mun vaan siirtäessä ja siirtäessä projektin aloitusta eteenpäin.

   Poista
 8. Hieno huone ja osuva tapettivalinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Meillä taitaakin tapettimaku kohdata :)

   Poista
 9. Kauniit värit. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 10. On kyllä hieno huone, peilikin niin kiva!

  VastaaPoista
 11. Onpa veikeä ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Nahkalenkki-vetimet voisivat olla aika nappi valinta. :)

  VastaaPoista
 12. Haa, mäkin oon suunnitellut päällystäväni Stuvan vanerilla, ainakin hankkivani sille levyn päälle. Ja juuri tuollaisella hyvin vaalealla käsittelyllä. Että mun silmääni kuules miellyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmainen vinkkini Silja-hyvä. Teippaa reunat ennen kuin vahaat. Ei se vaaleus muualla niin haittakaan, mutta huokoiset reunat imi ihan liikaa vahaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!