5.10.15

Kurkkaa vuokrakotiin


Vuokrakotiko ei muka voisi tuntua ja näyttää ihan oikealta kodilta? 

Jyväskylän Vuokra-asunnot, tai tuttavallisemmin JVA, haluaa asukkaidensa viihtyvän vuokrakodeissaan kuin kotonaan. Viihtyvyyttä helpottamaan onkin kehitetty mainio pistejärjestelmä, jonka avustuksella vuokralainen voi ehostaa vuokra-asuntoaan omannäköisekseen. 

JVA:n asukasetujärjestelmä palkitsee vuokralaista asumisen jatkuvuudesta, aktiivisuudesta asukastoimikunnan tehtävissä sekä ajantasaisesta vuokranmaksusta. Kertyneet pisteet asukas voi käyttää esimerkiksi erilaisiin kodin remontti- ja sisustusetuihin tai uutuutena vaikkapa sisustusneuvontapalveluun.

Asukasetujärjestelmän lisäksi JVA on kehittänyt aivan valloittavan hauskan keinon markkinoida palveluitaan. Nyt ei nimittäin kurkata ankeisiin tyhjiin asuntoihin vaan Kurkkaa kotiin -konseptissa Sisustuskärpänen aka Heidi Lehto on loihtinut suorastaan kutkuttavan houkuttelevat kodit kahteen hyvin erityyppiseen asuntoon. Eikä siinä vielä kaikki. Kaikkea ei ole nimittäin jätetty pelkästään mielikuvituksen varaan, sillä asuntoesittelyä hoitavat kodin kuvitteelliset asukkaat improvisaatioteatteri JOO!:n voimin. 

Homma on hoidettu niin taidokkaasti, että esitystä katsoessa pitää välillä nipistää itseään ja muistuttaa koko homman olevan pelkkää showta. Niin todentuntuiselta kaikki tuntuu. 

Mutta kurkatkaapa ensin vanhemman neiti-ihmisen Rauha Varman vanhassa puukerrostalossa sijaitsevaan pikkuyksiöön. Varma on sisustanut kotinsa varmalla otteella. Koti henkii vanhan puutalon henkeä ruututapetteineen ja ristipistotöineen. Toinen Kurkkaa kotiin -konseptin kohteista sijaitsi Rauhan puutaloidylliin verrattuna tyystin erilaisessa kohteessa. Nuori pariskunta, Alku ja Unelma olivat vasta hetki sitten päässeet muuttamaan tähän juuri valmistuneeseen, moderniin 12-kerroksiseen, mielettömällä näköalalla varustettuun kaksioonsa.

Sisustus henki nuoren parin rentoa, mutta värikästä tyyliä. Alkun sanoja lainatakseni "Ei ole kavereilla aihetta keulia". Pakko sanoa itsekin, että tässä talossa on kyllä fasiliteetit kunnossa. On oma parkkihalli, oma kuntosali ja ne maisemat!

Näitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos vain kynnelle kykenee. Loistavia sisustusideoita ja mainiota teatteria tarjolla aivan ilman eestä!

Rauhan kotia esitellään osoitteessa Kypärätie 27A sunnuntaina 11.10 klo 12-13.30. Alkun ja Unelman kotiin pääset kurkkaamaan osoitteessa Letkutie 1A sunnuntaina 11.10 klo 14-15.30.

Mitäs tykkäsitte?

Karin

kuvat: JVA
2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, lennokkaita ideoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin myös. Erityisesti Rauhan koti oli erittäin kodinomainen, eikä lainkaan lavastetun oloinen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!