21.10.15

Blogitarina
Sain Zubi's corner -blogin Suvilta hauskan haasteen kertoa tarina blogini taustalla. Aloitin blogin kirjoittamisen vasta reilu vuosi sitten, mutta ehkä nyt olisi hyvä hetki pohtia itsekin, miten on mennyt noin niin kuin omasta mielestäni.

Olin varsinainen blogien suurkuluttaja jo kauan kauan ennen oman blogini perustamista. Aloitin blogien seuraamisen silloin, kun sisustusaiheisia blogeja oli varmaan vain, jos ei aivan yhden, niin kahden käden sormilla laskettava määrä. Kaikki lempiblogit sai helposti luettua vaikka jok'ikinen päivä. Joskus sitä oikein harmitteli, kun uusia postauksia tuli niin harvoin. Kauaspa on muuten blogimaailmassa tultu noista ajoista.

Ajatus oman blogin perustamisesta kummitteli mielessä todella pitkään ennen kuin rohkenin edetä asiassa. Jotenkin koin, etten ollut lainkaan bloggaajatyyppiä. Vielä muutama vuosi sitten blogeja leimasi mielestäni jatkuva ostelu, tavaroiden esittely ja jotenkin muutenkin tunsin, että arkielämäni on niin kaukana blogimaailman jatkuvasta kuohuviinin juomisesta tyylikkäissä vaatteissa.

Lopulta lähtölaukaus oman blogin perustamiselle lähti aika puhtaasti vain omasta tallennuspaikasta. Olin vuosia käyttänyt Pinterestiä, mutta oikeastaan käyttöliittymä ei toiminut siinä tarkoituksessa kuin mitä olisin halunnut. Olin saattanut pinnata kuvan esimerkiksi jostain muuten mielestäni mauttomasta sisustuksesta pelkästään mielenkiintoisten vetimien takia. Myöhemmin kuvaa katsoessani en sitten enää muistanut, miksi ihmeessä kuva oli koskaan kansiooni päätynytkään.

Hain tuolloin paljon ideoita koulu- yms. projekteihin. Sisustus on mielestäni niin valtavan paljon muutakin kuin pelkkä visuaalinen ilme. Se on tilan käytettävyyttä ja toimivuutta. Se on myös tuoksuja, ääniä ja materiaalituntua. Se on kestävyyttä, ja tarinoita tuotteiden takana. Se kuvastaa tilan arvoja, kertoo käyttäjistään ja vaikuttaa heidän terveyteensä ja hyvinvointiinsa. 

Tästä syystä blogini nimi on siis Tunne tilat. Kirjoitusasu ei siis suinkaan johdu yhdys sana lipsahduksesta, 
vaikkei mahdotonta olisi sekään.

Alkujaan ajattelin rajata oman kodin esittelemisen blogin ulkopuolelle kokonaan. Mutta olisikohan ollut joku saamani blogihaaste, josta en tohtinut kieltäytyäkään tai muu mielenhäiriö, jonka jälkeen olen vähitellen vähän avannut omiakin nurkkiamme blogiyleisölle. Aika tiukan rajan olen pitänyt oman siviilielämänkin suhteen. Toisaalta sitäkin olen miettinyt viime aikoina, että kun olen useammassakin blogitapaamisessa ollut, ja joutunut kovasti pohtimaan mistä voin kirjoittaa ja mistä en, pitäisikö minunkin vähän rentoutua ja kirjoittaa avoimemmin kaikin puolin. Myönnettävä on myös se, etteivät tapaamani blogisiskotkaan ole olleet mitään omissa blogosfääreissään liiteleviä leidejä vaan aivan tuikitavallisia, helposti lähestyttäviä, ihanan hersyviä "muijia".

Joka tapauksessa pääpainon blogissa haluan edelleen pitää aivan muussa kuin oman kodin esittelyssä. Tunne tilat -blogin ideana on edelleen jakaa inspiraatiota erilaisista tilaratkaisuista, materiaaleista, designista ja arkkitehtuurista. Omasta kodista en niitä mitenkään pysty loputtomiin repimään. 

Tällainen soppa. Jatkossa yritän siis vähän ujosti kurkistella suojaisten muurieni lomasta...

/////

Lopuksi haluaisin vielä haastaa neljä todella inspiroivaa sisustusbloggaajaa kertomaan teidän tarinanne blogien takana. Erityisesti minua kiinnostaisi kuulla...

Ex-minimalistin tunnustuksia -blogin Riikka - mitä tapahtui minimalistille?

Moderni puutalo -blogin Mervi&Petri - Mervi: Miten ihmeessä saat aina Petrin toteuttamaan sisustusfantasioitasi?!
Molempien vastaukset otetaan huomioon.

Hajottamo-blogin Heidi - Liittyykö hajottamo enemmän fyysisiin vai psyykkisiin osa-alueisiin?

Syvältä. -blogin Sanna - miksi ihmeessä syvältä?

Toivottavasti ennätätte tarttua haasteeseen, ja saan tyydytettyä pohjattoman syvän uteliaisuuteni!

/////

Tässä vielä haasteen ohjeet:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille. Saat osallistua vasta saatuasi haasteen 
(ja niitähän voi toki pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa 
ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteen ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkun kuvan yhteyteen tagi #blogitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. 
#Blogitarina-haasteen käynnisti Kototeko-blogi.

Karin


10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :) Mä olen aina ollut vähän huono tarttumaan näihin, mutta tätä voisin kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis mahtavaa Heidi. Muista en tiedä, mutta mä olen aina miettinyt tarinaa nimen taustalla :)

   Poista
 2. Heiiii, kiitos kun haastoit minut. Tykkään tehdä haasteita, tämän kuitenkin olen jo tehnyt, en kuitenkaan tuolloin (eli ihan muutama viikko sitten) vielä kuulunut instagramiin joten se jäi sinne päivittämättä... täytyykin huomenna korjata asia.

  Jos siis haluat tietää miksi Syvältä, niin vastaus löytyy täältä: http://syvalta.blogspot.fi
  /2015/09/blogisitarina.html

  Ja hei, sinun blogisi on mielestäni hyvä, sillä tosiaan inspiroit ja tuot uusia näkökulmia, blogisi on muutenkin erilainen, ei niitä sohvatyynypostauksia (vaikkei niissäkään vikaa ole!).

  Tavan taapertajia ollaan. Tai ainakin minä ja kaikki tapaamani bloggaajat. Minulla olisi jemmassa teksti "me asutaan vaan valmistalossa ja meillä on kamala peilikaappi" Milloinkohan julkaisen... :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mitenköhän multa oli mennyt aivan ohi. Mutta oli tosi mahtavaa lukea nyt. Juuri tuo nimi kun on kummastuttanut ;)

   Julkaise vaan äkkiä tuo "tavan taapertajat" :) Ihan turhaan olen kipuillut niin paljon sen asian kanssa =D

   Poista
 3. Oli kiva kuulla blogisi tarina! Ja on virkistävää löytää sisustusblogi näin läheltä, joka ei kuitenkaan keskity täysin oman kodin jakamiseen :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla tarinasi ja vaikka vähän toisiamme tunnetaankin niin silti jokaisella on se oma polku ja motiivit. Itselläni oli paljolti samoja ja se että vaan tykkään hengailla täällä eri blogituttavuuksian kanssa. Mukavaa viikonloppua ja vink vink käy osallistumassa blogini puolella alkaneeseen arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sike, mahtava arvonta, kävin heti osallistumassa. Kerkesinkin jossain jo aiemmin ihailla tuota heijastinta :)

   Poista
 5. Olen joskus miettinytkin blogisi nimeä ja tehnyt näköjään oikean päätelmän. Aika pienistå asioista tilan fiilis on kiinni. Käy hyvin ilmi viimeisestä keittiöpostauksestasi. Hyvä nimi blogille on oivallus, mikä on minulta aikoinaan jäänyt miettimättä ja siksi blogikin ehkä "harhailee".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta sunkin blogin nimi on kuvaava. Toisaalta koen olevani vähän jumissa nimen ja sen asettaman raamini kanssa. Voinko kirjoittaa museokäynnistä, ihanista ruuista taikka löytämästäni upeasta huivista? Toistaiseksi en ainakaan ole kirjoittanut...

   Poista

Kiitos kommentistasi!