24.9.15

Nousevat sisustustrendit: paikallisuusHakola

&Bros


1kertaa2

Lapuan kankurit

Himmee

Tunnustan, että sisustustendeistä lukeminen aiheuttaa itsessäni toisinaan pienoista hymistelyä. Teemasisustukset ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvat tehostevärit eivät saa minua innostumaan.
Sen sijaan en voisi olla innostuneempi siitä, että suomalainen design on selvästi nousussa.

Kukaan meistä ei varmasti ole voinut viime päivinä välttyä lukemasta Suomen kurjasta taloustilanteesta. Minun ilmainen vinkkini taloustalkoisiin on kotimaiseen osaamiseen panostaminen.

Tiesitkö, että jos jokainen meistä satsaisi vuoden ajan kymmenen euroa kuukaudessa enemmän kotimaisiin tuotteisiin, lisäisi se jopa 10 000 työpaikkaa vuositasolla? 

Sen enempää rintaa röyhistelemättä voin sanoa, että kotimaisten tuotteiden ostaminen on melkoinen panostus myös ekologisuudelle ja eettisyydelle. Suomalaisia luonnonvaroja käytetään kestävästi, ja  teollisuuttamme valvotaan tarkasti. Voimme olla varmoja, että kotimaiset tuotteet ovat niin turvallisia kuin terveellisiäkin. Myös suomalaiset työolot kestävät lähemmänkin tarkastelun.

Lisäksi kotimainen muotoilu nyt vain on niin suomalaiseen identiteettiin sopivaa. 
Käytännönläheistä ja ajatonta, ei mitään liian suurta ja mahtipontista.

Voisiko siis parempaa trendiä enää olla?

Karin


4 kommenttia:

 1. Tämä on huippuihana trendi, jota olen kyllä jo noudattanut useita vuosia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä tässä trendissä onkin mukava, ettei mene heti pois muodista :) Väliin tuntui siltä, että suomalainen osaaminen jäi vallan erityisesti tanskalaisen muotoilun jalkoihin, mutta eipä onneksi enää!

   Poista
 2. Kyllä! Ihan samaa mieltä olen. Niiden joilla on mahdollista panostaa suomalaisiin tuotteisiin, ei tulisi laittaa kukkaronnyörejä soukalle näinä aikoina. Suomalaisen työn tukeminen lähtee siitä että niitä tuotteita ostetaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Monesti ei ole rahastakaan kyse. Harmittavan usein kotimaiset tuotteet eivät vain ole niin paljon esillä, että pysyisivät kuluttajien mielessä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!