1.9.15

DIY sänky säilytystilalla
Lattiaremontin yhteydessä uudistettiin vihdoin teininkin huone. En halunnut suht pientä huonetta tukkia täyteen kalusteilla, joten säilytys piti ratkaista jotenkin muuten. 

Säilytystilalla olevia sänkyjä on toki myynnissäkin, mutta en oikein löytänyt valmiista ratkaisuista mieleistäni värien enkä materiaalien puolesta. Sen vuoksi nikkaroimmekin omannäköisen ratkaisun Ikean Stolmen-laatikostoista ja vanerilevyistä. 

Lopputuloksesta tuli varsin mieleinen. Säilytyslaatikot imevät uskomattoman määrän tavaraa ja koivuvaneri yhdistyy täydellisesti kesällä öljyvahattuun lattiaan.
Yllä on vielä nopea luonnos sängystä. Stolmen-laatikostojen taakse teimme 48x48 mm puusta kehikon. Muutoin sänky onkin varsin yksinkertaisesti kasattu 18 mm koivuvanerilevyistä, jotka sahautin oikeaan mittaansa.

Kuvaan huonetta lisää vielä, kunhan saadaan muutama viimeistely tehtyä.

Karin


18 kommenttia:

 1. Onpas upea! En tiennytkään, että teitte lattian vahauksen kesällä, tosi hienolta näyttää sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Juu, täällä laitettiin lattiat uusiksi. Upeat tulikin, mutta en ole saanut kuvatuksi muiden keskeneräisyyksien takia :) Ehkä vähitellen...

   Poista
 2. Tykkään! Säilytystilaa täälläkin kaivataan, mutta sama juttu...ei iske markkinoilla olevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuei. Välillä mietin, että helpommalla, ja todennäköisesti edullisemminkin, olisi valmiin sängyn kanssa päässyt, mutta kun ei silmää miellyttävää löytynyt niin ei löytynyt :)

   Poista
 3. Niin hieno!! Tämän idean voisin varastaa meidän kuopuksen tulevaan pikkuruiseen huoneeseen, jossa tila on vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Piia! Varasta ihmeessä. Ennen ahtaalta tuntunut huone tuntuukin nyt ihanan avaralta.

   Poista
 4. Kaunis ja käytännöllinen on ihan paras yhdistelmä. Iso peukku tälle!

  VastaaPoista
 5. Todella hieno!
  Saanko kysyä, pyysyykö patja hyvin tuossa päällä?
  Ja minkälainen kehikko on hyllyjen takana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Patja pysyy aivan erinomaisesti vanerin päällä. Pakko todeta tässä kohtaa, että tukirakenne pitäisi piirtää, sillä sen selittäminen sanallisesti tuntuu mahdottomalta tehtävältä :)

   Poista
 6. Hyvä sinä. Hyvältä näyttää kerrassaan

  VastaaPoista
 7. Meillä on myös pojan huoneessa itse tehty sänky, mutta korkeampi versio. Alla on Stuvan- kaapistot ja sänky on kolmemetrinen, on kaverille peti samassa.

  Kuvia:
  http://retromoderni.blogspot.fi/2011/10/jaban-huone-valmis-sanky.html

  VastaaPoista
 8. Saanko tiedustella, millä nuo palat on kiinni toisissaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palat ovat kiinni puuruuveilla. Sängynpääty on ruuvattu ulkoapäin laatikoston sivuun sekä laatikostojen takana olevaan tukirakenteeseen. Ruuvit olisi tietysti voinut laittaa myös sisältäpäin, mutta sängynpääty tulee meillä olemaan aina seinää vasten, joten ruuvit eivät joka tapauksessa näy mihinkään. Jalkopääty ruuvattiin sen sijaan sisältäpäin. Laatikostosta laatikot pois ja sieltä laatikoston rungon läpi vaneriin kiinni, sama juttu tukirakenteen läpi. Eli kahden mittaisia ruuveja tähän touhuun. Tukirakenteen läpi menevät pidempiä ja laatikostoon kiinnitettävät vähän lyhyempiä.

   Sängyn pohjalevy on ruuvattu kiinni vain tukirakenteeseen. Halusin jättää laatikostot irralliseksi, joten esimerkiksi siivotessa laatikoston voi vetää sivuun ja imuroida sieltä sängyn alta.

   Yritän ottaa agendalle piirtää vähän paremman kuvan sängystä tukirakenteineen. Hieman hankala sanoittaa näitä ohjeita ilman kuvia :)

   Mutta kysy toki lisää, jos selvitin vielä epäselvästi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!