15.8.15

Yksinkertainen vaatesäilytys Lattiaremontin yhteydessä päädyimme uusimaan myös kaikkien makuuhuoneiden kiintokaapit. Kaapit olivat itsessään hyväkuntoiset, mutta eivät mitoitukseltaan palvelleet perheemme tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Suomeksi sanottuna meillä oli ehkä harvinainen ongelma - liian paljon säilytystilaa. Massiiviset liukuovikaapit hillosivat käsittämättömän määrän tavaraa sisäänsä eikä ylähyllylle jemmattuja tavaroita muistanut kukaan vuosiin edes kurkistaa. On tietysti sanomattakin selvää, että tilavat kaapistot veivät huoneista myös tärkeitä käyttöneliöitä ja vaikeuttivat muuta kalustamista.

Aikuisten makuuhuoneeseen suunnittelin peräseinän levyisen vaatesäilytyksen mahdollisimman yksinkertaisista elementeistä. Molemmilla sivuilla on Ikean Pax vaatekaapin rungot, sillä vetolaatikoiden kaipuussa totesin niiden toimivan siinä tarkoituksessa parhaiten. Muuten säilytys onkin koottu irto-osista. Ikean Ekby Lerberg hyllynkannakkeista, määrämittaan sahatuista liimapuulevyistä ja Ikean Mulig vaatetangoista.

Tunnustan, että itselleni vähemmän on enemmän tällaisissa jutuissa. Kun säilytysjärjestelmä on yksinkertainen, on käyttökin mutkatonta. Lisäksi rakastan sitä tuoreen puun tuoksua, mikä huokuu liimapuulevyistä.

Vaatesäilytyksen eteen on tulossa vielä joko OSB-levyistä rakennetut liukuovet taikka verhot. Molemmissa on puolensa. Nyt on kuitenkin vielä niin paljon muuta puuhaa, että annan asian hautua ja palaan siihen kunhan saadaan muita pullonkauloja purettua.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Karin
6 kommenttia:

 1. Kaunis on! Kiva nähdä miltä näyttää vaatteiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täydellinen harmonia jotenkin kummasti karisi vaatteiden laiton jälkeen ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) Tuo uuden puun tuoksu on ihana, mäkin nuuhkin täällä uusia kaappejani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Tiia, meillä on samat harrastukset! Tullaan ulos kaapista vasta tuoksun kadotessa =D

   Poista

Kiitos kommentistasi!