31.5.15

Sisustusalan opinnot


Sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opintoni Kuopiossa ovat kokolailla paketissa. 
Virallinen valmistuminen menee ensi kuun puolelle, mutta tutkintoon tarvittavat opinnot 
ovat viimeisiä arviointeja vaille valmiit.

Viimeisin ponnistukseni oli opinnäytetyöni, liikuntamahdollisuuksia edistävän tilasuunnitelman tekeminen Jyväskylään parhaillaan rakennettavaan päiväkotiin. Aihe oli, ja on edelleen erittäin mieleinen minulle, sillä mielestäni tilasuunnittelu on, kuten blogin nimikin kertoo, aina paljon enemmän kuin pelkkä visuaalinen ilme. Tilasuunnittelulla vaikutetaan tilojen toimivuuteen, käytettävyyteen, tunnelmaan ja ennen kaikkea myös käyttäjien hyvinvointiin. 

Opinnäytetyön tekeminen imaisi minut sisäänsä. Vaikka kirjoittaminen välillä tuntuikin vaikealta, ja näkyi blogin puolella lyhyempääkin lyhyempinä postauksina, tuntui mielekkäältä tehdä työtä, josta hyvin konkreettisesti hyötyi iso määrä ihmisiä, lapsia ja aikuisia. Saamani palaute työstä oli todella hienoa päiväkodin johdon puolelta, mutta olen saanut paljon myös palautetta muissa päiväkodeissa työskenteleviltä, että ideoita on helppo varastaa käyttöön myös jo käytössä oleviin päiväkoteihin. Työ vahvisti entisestään ajatuksiani siitä, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, eli suunnitella erilaisia oppimisympäristöjä: päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia sekä elinikäisen oppimisen nimessä tietysti myös yritystiloja.

Vaikka monen vuoden opiskeluprosessi on nyt ohi, ei oppiminen tietenkään tähän lopu. Se jatkuu tietysti työtä tehden, ja kukaties vielä joskus jatko-opinnoin. Yksi hienoimmista asioista opiskelussani, ammattitaidon kehittymisen lisäksi, oli muuten tutustua kymmeniin ihan huipputyyppeihin ympäri Suomen! Kiitos kaverit!

Jos kiinnostaa, opinnäytetyötä voi käydä vilkaisemassa täältä.

Karin


13 kommenttia:

 1. Sähäkät värit tuossa kuvassa. Tykkään :)

  Onneksi olkoon opintojen johdosta ja onnea ja iloa tulevaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Niinpä onkin! Kuvat näyttävät aina niin erilaisilta poimittuna asiayhteydestä. Kuva valikoitui sen perusteella, että itsellä on aivan tuo sama fiilis kuin kuvan pikkutytöllä =D

   Kiitokset onnitteluista Rita!

   Poista
 2. Onnea myös tätäkin kautta. Urakka on nyt takana ja nyt mennään tosiaan kohti uusia seikkailuja ;).

  VastaaPoista
 3. Onnea valmistumisesta!

  Täällä just pyritään samaan kouluun, toivottavasti tärppää!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Toivottavasti tulet valituksi. Pääsykokeethan taisi jo ollakin :-)

   Poista
  2. Kiitos, toivotaan näin! Pääsykokeet oli 1.-2.6., siellä tauolla selailin lukemattomia blogijuttuja, joten kirjaimellisesti olin tosiaan siellä sisään pyrkimässä :)

   Poista
 4. Oho! No, todellakin kirjaimellisesti :) Kerrohan sit kuinka kävi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!