9.4.15

Mikä tuoksuu kodikkaalle?Oletteko muuten huomanneet, miten vahva yhteys tuoksuilla on muistiin ja tunnetiloihin? Tuttu tuoksu voi hetkessä tempaista ajatukset ajassa taaksepäin johonkin erityiseen hetkeen tai paikkaan. Tutuin ja rakkain tuoksu taitaa monelle olla oman kodin tuoksu.

Jokaisessa kodissa on oma uniikki tuoksunsa. Se kertoo omalla tavallaan kodista ja sen asukkaista. Siitä voi päätellä milloin koti on rakennettu, onko sitä remontoitu ja millaisia materiaaleja talossa on käytetty. Tuoksut kertovat myös millaisia asioita sen asukkaat rakastavat ja mitä pitävät tärkeänä.

Tuoksu kertoo myös minkälaista ruokaa syödään, leivotaanko perheessä vai harrastetaanko ennemminkin mopon korjausta tai jääkiekkoa. Tuoksusta voi erottaa hienoina vivahteina myös kukat, pyykinpesuaineet ja lemmikkieläimetkin.

Kodin ominaistuoksu on siis yhtä monisäikeinen kuin hienoinkin hajuvesi. Pohjatuoksun lisäksi vivahteita voi tietysti yrittää muokata. Itse haluaisin keittiön tuoksuvan raikkaille yrteille, makuuhuoneen ulkonakuivatuille pyykeille ja eteisen raikkaalle seetrille. 

Helppoa kuin mikä! Hain muutaman yrtin ruokakaupasta, vein kaikki vuodevaatteet päiväksi ulos tuulettumaan ja hankin eteisen kenkäkaappiin uudet seetripallot. 

Mutta entäpä rakastamani kaaliruuat, joiden tuoksu ei hivele edes kokkaajan itsensä hajuaistia? Miten ne voisi eliminoida?

Mikä on sinulle se rakkain tuoksu?


Karin
8 kommenttia:

 1. Mun lempituoksu on kielo. Sitä on valitettavasti tarjolla aika lyhyen ajan keväisin, ja sitten pitää odottaa taas vuosi :-D Onhan sitä kaikenmaailman ajaxeissa, mutta ei se tietenkään ole sama asia. Onneksi vuoden mittaan on muitakin ihania tuoksuja, sateen jälkein maa, leikattu nurmikko, ym. Aika paljon ulkotiloihin ja luontoon liittyy kyllä mun tuoksut. Meillä taitaa kotona sisällä leijua usein vähän toisenlaiset aromit... :-P :-D

  VastaaPoista
 2. Minä pidän tuoksusta, joka kesällä sateen jälkeen on pihalla. Koivun tuoksusta ja kaikista sitrustuoksuista. Talvella ihananin tuoksu on takassa palavan puun tuoksu ja pullan tuoksu :)

  VastaaPoista
 3. En tiedä onko tämä rakkain, mutta ainakin pidän siitä ylivoimaisen paljon: sateen jälkeinen tuoksu. Se on mielestäni huumaava :D

  VastaaPoista
 4. Ihanin tuoksu tuntuu Italiassa ilmassa lämpimänä kesäiltana. En tiedä lainkaan, mikä se tuoksu itse asiassa on, mutta kun sen tuntee, huomaa miten ikävä sitä on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, voin kuvitella. Ylipäätään kesä tuoksuu ihanalle ja auringonpaiste. Miten sen saisi purkitettua ja nautittua sitten pahimpaan kaamoksen aikaan?

   Poista

Kiitos kommentistasi!