26.4.15

Mini-hoffice?


Ruotsista lähtöisin oleva Hoffice-konsepti on rantautunut Suomen kamaralle varsin ansiokkaasti. 
Hofficen ideanahan on tehdä kodeista luovia ja yhteisöllisiä pop up -toimistotiloja kaikille niille, jotka työskentelevät yksin, mutta kaipaavat työpäivään rakennetta sekä kannustavaa työyhteisöä.

Hofficessa työpäivä on jaettu 45 minuutin työskentelyjaksoihin, joiden välissä pidetään 15 minuutin tauko. Ennen työskentelyn aloittamista jokainen osallistuja kertoo, mitä aikoo tehdä päivän aikana. Tauon aikana paitsi jaetaan työn tulokset, voidaan järjestää myös lyhyt liikuntatuokio, kuten joogaa tai venyttelyä. 

Voin hyvin kuvitella, että tällä metodilla työskentely on tehokkaampaa kuin yksin puurtaen. 
Kuka ikinä kehtaisi ääneen tunnustaa käyttäneensä aikaa söpöjä eläinvideoita katsellen?

Ajatus ventovieraiden ihmisten kutsumisesta omaan kotiin vaatii jokaiselta varmasti vähän kypsyttelyä, vaikka uskoisin tällaisesta konseptista kiinnostuneiden olevan aika 
samanhenkistä porukkaa. 

Minusta löytyy kuitenkin sen verran hulluutta ja kokeilunhalua, 
että jos joku teistä lukijoista haluaisi tulla meille testaamaan toimiiko homma käytännössä,
minä olen valmis!

Työhuoneessani on kaksi työpöytää; pieni seisomatyöpiste ja perinteinen työpöytä, johon mahtuu levittäytymään isompienkin aineistojen kanssa eli kyllä tänne toinenkin tuusaaja mahtuisi.

Joko olet kokeillut Hofficea, tai miltä ajatus kotitoimiston jakamisesta kuulostaa sinusta?

Karin


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Jos välimatkaa olisi vähemmän voisin tulla joka viikko yhdeksi päiväksi.Tosin me taidettaisiin puhua niin paljon asian laidalta että tulisikohan työnteosta mitään :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Viidentoista minuutin naurujooga. Hofficen sääntöihin kuuluu, että 45 minuutin työrupeaman aikana ei saa puhua =D

   Poista
 2. Hauska ajatus :) Silloin kun yrittäjänä kotitoimistossani olin, tällainen idea olisi hyvinkin inspiroinut. Yksinyrittäjän arki saattaa olla välillä juuri hiukan yksinäistä, ja vierailevasta tähdestä (asiakkaiden lisäksi) saisi virkistystä päivään. Nyt tuota "ongelmaa", palkattuna, työyhteisössä ei ole, mutta välillä haikailee oman kotitoimiston perään..mitenköhän sitä aina haluaa juuri sitä mitä ei ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen iloinen sekatyöskentely olisi parasta. Välillä yksin, välillä yhdessä. Hofficen ajatuksenakin on käsittääkseni yksittäiset päivät. Välillä on ihanaa pyöriä vain pyjamassa omassa rauhassa. Kun on oikein kiperä kohta, valun mieluiten sohvalle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!