3.4.15

DIY: munien värjääminen luonnonväreillä

 Eilen lapsen kakun koristelua sabotoidessani sähläsin siis näitä; 
luonnonväreillä värjättyjä pääsiäismunia!

Neljästä värikokeilustani kaksi onnistui aika nappiin! Punakaalilla värjätyt siniset munat ovat ihan täydellisiä eikä kurkumalla värjätyt keltaisetkaan ole yhtään pöllömpiä. 

Sen sijaan paprikajauhe ei tuottanut toivomani kaltaisia oransseja ja kokeilemani pinaattijauhe sai munat näyttämään lähinnä vanhoilta ja homeisilta. Nam.

En tiedä uskallanko alkaa mitään ohjetta jakamaan, kun puolet testailustani onnistui. Omassa väriseoksessani oli 3 dl vettä, 1 rkl suolaa, 1 rkl valkoviinietikkaa ja reilusti värjäävää ainetta. 

Värjääntyminen tarvitsee aikaa. Omat munani seisoivat yön yli jääkaapissa kannellisissa muovirasioissa. En tiedä olisiko paprijauhe värjännyt paremmin, jos olisin jaksanut odottaa kauemmin. Pinaattijauheesta ei niin väliksikään, kun väri oli joka tapauksessa niin hirveä. Mitä ihmettä edes ajattelin kokeilussani?!

Pääsiäinen jatkukoon!

Karin6 kommenttia:

 1. Kiitos Johanna, ja hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Onpa hienoja! Etenkin nuo siniset näyttävät tosi kauniilta:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisistä tuli tosi upeita! Seuraavan kerran vois miettiä vain nihin sopivia sävyjä. Oli yllättävää, miten purppuran värisestä liemestä tulee noin puhtaan sininen lopputulos.

   Poista
 3. Tosi hienoja sävyjä! Olen monesti ihaillut luonnonväreillä tehtyjä värjäyksiä, esim. langoissa...tulee niin pehmeitä sävyjä. Hyvää pääsiäisen jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonväreissä on taikaa. Sävyt ovat, heh, luonnollisempia =D Näihin älykkäisiin sanoihin lopetan ja toivotan hyvää pääsiäistä myös sinne ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!