6.3.15

Tallinnan sisustusliikkeet

 Terveiset Tallinnasta! Pistäydyimme viimeviikkoisella talvilomalla perheen kanssa Tallinnassa. Perillä vietimme kerrankin niin monta päivää, että ehdin varsin hyvällä omatunnolla
kiertää sisustusliikkeitä läpi.

Keräsin tähän omasta mielestäni parhaat palat!


NORR11  (Edit. liike lopettanut)

Norr11 sijaitsee Rotermannin korttelissa, aivan Tallinnan ydinkeskustan tuntumassa ja lähellä satamaterminaalia. 

Tanskalaisen huonekalu- ja sisustusliikeketjun myymälästä löytyy laaja valikoima skandinaavista designia edustavia huonekaluja ja piensisustusta. Yrityksellä on muuten myös Suomeen toimittava verkkokauppa, joten isommatkin huonekalut kulkeutuvat helposti kotiovelle. 

Rotermanni 5  (sisäänkäynti sushiravintolan ovesta)
avoinna ma-pe 10-19, la 11-19


Kuvat: Norr11



TALI 

Vanhassa kaupungissa sijaitseva nuorten virolaisten suunnittelijoiden tuotteita myyvä Tali Estonia Design Shop taisi olla oma suosikkiliikkeeni tällä reissulla. Myymälä on pieni, mutta valikoima sitäkin viehättävämpi. Julisteita, muistikirjoja, koruja, kasseja. Kaikkea kivaa, pientä ja helposti mukava kannettavaa. Ja suht edullista.

Voorimehe 4 
avoinna ma-su 11-19





ZIZI

Myöskin vanhassa kaupungissa oleva Zizi on suorananen paratiisisi pellavalakanoihin rakastuneelle. Liike on täynnä pellavatekstiilejä: vuodevaatteita, keittiöpyyhkeitä, pöytäliinoja ja tyynynpäällisiä. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Hinnat ovat mielestäni laatuun nähden varsin kohtuulliset. Kaikki tuotteet on nimittäin suunniteltu ja valmistettu Virossa.

Vene 12 
avoinna ma-la 10-18, su 10-16





NU NORDIK

Nu Nordik myy myös virolaista designia; asusteita, vaatteita, koruja, huonekaluja, sisustustekstiilejä.  Valikoima menee jonkin verran päällekkäin Talin kanssa. Nu Nordic on hieman Talia isompi liike, mutta jostain syystä jälkimmäinen vei enemmän minun sydämeni. 

Vabaduse väljak 8 
avoinna ma-pe 10-18, la 11-18, su 12-18


Kuva: Nu Nordik



LES PETITES

Les Petites sijaitsee Telliskiven kaupunginosassa, joka on itsessään jo oma kokemuksensa. Vanhat tehdaskiinteistöt on otettu uusiokäyttöön ja sisältä löytyy toimintaa laidasta laitaan: designia, vintagea, vaatteita ja asusteita, ekohörhöjuttuja, kahviloita ja ruokapaikkoja.

Les Petites on keskittynyt virolaiseen designiin. Tarjolla on sisustusjuttuja, koruja, vaatteita ja asusteita. Kaikki on myös tosi kivasti esillä.

Telliskivi 60A 
avoinna ti-pe 11-19, la-su 11-17






HOMEART

Telliskivessä sijaitseva HomeArt oli myös ihan kiva liike. Ei aivan omimpaan makuuni,  enemmänkin hieman runsaammasta sisustuksesta pitävälle. Liikkeessä tarjolla niin uutta kuin vanhaakin, pientä ja suurempaa sisustustuotetta. Persoonallisia, trendikkäitä ja industrialhenkisiä juttuja.

Telliskivi 60A 
avoinna ma-pe 11-19, la 11-18, su 11-18



kuvat: Homeart

Jos ränsistynyt tehdasmiljöö yhtään viehättää, kannattaa Telliskiveen varata enemmänkin aikaa. Huikean ympäristön lisäksi pitempään viihtymistä helpottaa myös se, että alueella on useitakin ruokapaikkoja. Tosin paljon hehkutettu F-hoone ei mielestäni ollut niin suurten kehujen arvoinen. Neuvostoaikainen ympäristö oli cool, mutta ainakin oma haaleana pöytään kannettu mauton pinaattipiiras ei aiheuttanut sen suurempia sydämentykytyksiä.

Sen sijaan eräs Rotermannin alueella sijaitseva ravintola ansaitsee oikein oman postauksensa, 
mutta siitä lisää myöhemmin!

Jakakaa ihmeessä kommenttiboksissa omia suosikkejanne! 
Minä ainakin tykkään lukea toisten suosituksia aina reissusuunnitelmia tehdessäni.

Edit. Kurkkaa myös pari uudenpaa löytöä täältä - >Tallinnan sisustusliikkeet vol. 2 ja Tallinnan sisustusliikkeet vol. 3


Karin

// Edit. 5.1.2015 Tallinnassa pistäytyessäni huomasin, että Norr11 on valitettavasti lopettanut liikeensä Tallinnassa. Verkkokauppa toimii normaalisti.



5 kommenttia:

 1. Tiedätkö mitä? Nyt pukkasi päälle Tallinan matkakuumetta :D Oli kyllä tosi kiva lukea näistä ja hyvät kuvat, kiitos postauksesta :)

  VastaaPoista
 2. Kunpa pääsisikin kiertelemään Tallinnan sisustusliikkeitä! No viimeistään kesällä sitten. :) Kiitos kivasta inspispostauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni! Oli kyllä tosi kiva kierrellä liikeissä, kun oli niin paljon ennen näkemätöntä katseltavaa!

   Poista
 3. Hei Karin,

  I have just found your blog- wonderful ideas and pictures! And If you are coming to Tallinn again, I would like to welcome you to my newly opened vintage-studio: https://www.facebook.com/kardinakunstnik

  With kind regards,

  Pille-Riin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!