3.3.15

Ryppyisissä lakanoissa

Siniset ja vihreät sävyt jaksavat viehättää minua! 

Hieman huvittuneena purin viime viikkoisen Tallinnan reissun jälkeen ostoksiani. 
Sieltähän löytyivät aivan ne samat sävyt kuin muutama päivä sitten kirjoittamassani postauksessa 
ruotsalaisen maalivalmistaja Alcron mainoskuvista

Kirjoitin kyllä jutun reissussa ollessani, mutta en kuollaksenikaan pysty muistamaan kummat tulivat ensin, Alcron inspiroivat kuvat vai Zizin ihanaiset pellavatyynyliinat. Tapahtuipa tämä sitten kummin päin tahansa on hassu huomata alitajunnan toimivan, vaikkei sitä itse mitenkään noteeraisikaan.

Rakastan pellavalakanoita! Ryppyisyys sopii mainosti tällaiselle suurpiirteiselle emännälle. Meillä ei juuri vaihdetakaan lakanoita. Vain pestään, kuivataan rummussa ja laitetaan illalla samat lakanat puhtaana takaisin sänkyyn. Säästyy viikkaamiselta.


Karin


10 kommenttia:

 1. Kauniita sävyjä sinisestä ja vihreästä olet löytänyt! Ovat olleet myös pitkään minun lempisävyjä. Tosin suurin villitys on omalta kohdaltani mennyt, mutta kuvissa katselen mielelläni. Pellavalakanoista haaveilen, tähän mennessä jokin muu ostos aina ajanut ohi, mutta kyllä minun pellavalakanapäivä vielä koittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi. Pellavat tuntuvat mukavilta kesällä ja talvella. Nuo valkoiset ovat olleet käytössä jo parin vuoden ajan eikä ihastus ole vielä laantunut.

   Poista
 2. Kas kummaa, juuri puhuin täällä kotona lakanoidenvaihtoviikoista. Siis arsenaalin uusimisesta. Pellavaa ei meillä ole vielä ollut, joten ehkä sen aika voisi olla nyt. Ja nimenomaan tuosta viimeisessä kappaleessa mainitsemastasi syystä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mikään ei ole kypsempää kuin viikata lakanoita kaappiin. Ylitsepursuavan ärsyttävää on viikata tyttöjen muotoon ommeltuja aluslakanoita! Wash and use -menetelmä sopii mulle paaaljon paremmin =D

   Poista
 3. Mulla on harmaat JF-pellavalakanat ja puolukkapuuron väriset tyynyliinat. Itse mankeloin lakanat taloyhtiön pesutuvassa ja niistä tulee ihanan viileän liukkaat. Paranevat vaan pidettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava tosiaan vain paranee vanhetessaan :)

   Poista
 4. Voi vitsi kun kaikenlaisia hienoja sisustus-elementtejä! Mahtaisikohan löytyä samantyyliset käsintehdyt sälekaihtimet jyväskylästä?

  VastaaPoista
 5. Meilläkään ei ole vielä pellavalakanoita, mutta olen haaveillut niistä. Jostain luin, että lakanat pöllyävät hirveästi ja makkaria pitää imuroida useammin, onko näin vai onko merkistä kiinni? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän aina kuivausrumpua eikä sen jäljiltä ainkaan pellavalakanat pöllyä muita vuodevaatteita enempää. Mutta kokemusta on vain noista HM:n pellavapussilakanoista. Joista kyllä tykkään kovasti senkin vuoksi, että niissä nepparikiinnitys eikä peitto näin pursuile ulos pussilakanasta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!