24.2.15

Tuulikaappi keskellä kotia


Siinä missä moni rakentaja pohtii tuulikaappia ja sen tarpeellisuutta, meillä painitaan ihan eri sarjassa. Meillähän on tuulikaappi. Se vain sattuu sijaitsemaan keskellä asuntoa. 

Tuulikaappia ei tietenkään ole tarkoituksella tuohon pykätty, mutta tähän tilanteeseen päädyttiin, kun remontoimme entisestä autokatoksesta uuden tilavamman eteisen (plus vaatehuoneen ja yhden työhuoneen). Remontista voi lukea lisää täältä.Nyt asuntomme keskellä on siis tämä pieni, käytävämäinen, reilu 4 m2 kokoinen koppero. 
Remontin jälkeen tämä tila jäi täysin koskemattomaksi. Mietin pitkään, että mitä sille tehtäisiin, 
sillä mielestäni kaikilla tiloilla pitäisi olla jokin funktio. 

Tilaa ei kuitenkaan voi laajentaa eikä yhdistää järkevästi muihin huoneisiin. Tuulikaapin toisella puolella sijaitsee wc ja toisella puolella meidän makuuhuoneemme. Enkä totta vie haluaisi läpikulkua kummastakaan noista tiloista! 

Niinpä päädyimme jättämään tilan sellaisekseen. Tuulikaapissa on koko seinän levyinen kaapisto ja säilytystilalle tuntuu olevan aina tarvetta. Yhdessä kaapeista on lastenkirjat, yhdessä siis siivoustarvikkeet ja leveässä kaapissa vieraspeitot ja -tyynyt sekä ompelu- ja askartelutarvikkeet.

Yli 20 vuotta vanhat, mutta yhä hyväkuntoiset ovet vein maalattavaksi. Tarkoitus ei siis ole jatkaa tällä viehättävällä avohyllysysteemillä, vaikka siivouskaappi onkin maalauksen ajan ollut hirveän houkuttelevasti esillä koko ajan. Ei kannata kokeilla - ei lisää yhtään käyttöä.Sähkötaululle on jo askarreltu uusi kaappi koivuvanerista, mutta seinäpinnat odottavat vielä uutta käsittelyä. Vanhan tapetin poisto on yhä vähän kesken, jos ihmettelette läiskäisiä seiniä.

Myin tiestysti projektin miehelleni lupaamalla käyttää olohuoneen seinien käsittelystä yli jäänyttä saksalaista savilaastia. Savilaasti onkin luonnonmukaisuutensa ja kauniin pinnan ansiosta ihan loistokamaa, mutta jostain aikalailla selittämättömästä syystä seinien tapetointi alkoi houkuttelemaan enemmän.

Jotenkin vaikeasti selitettävä tämä tapetti-innostus on erityisesti sen takia, että runsaista tapettivalikoimista huolimatta, minun on todella vaikea, jos ei mahdotonta, löytää meidän kotiin sopivia vaihtoehtoja. Eli tarpeeksi yksinkertaisia ja tylsiä. 
Joku ajatus mielessäni kuitenkin on, mutta ennen sen paljastamista, 
olisipa kiva kuulla, mitä tapetteja te ehdottaisitte!

Kuvista saa toivottavasti pientä tolkkua, miten tila sijoittuu uuden ja vanhan eteisen väliin. Uudessa eteisessä on listavalkoisella (todella kaunis ja toimiva valkoisen sävy vanhempiin taloihin) maalatut ulkoverhouspaneelit ja Woods -tapetti, toisella puolella on juuri sillä aiemmin mainitsemallani valkoisella savilaastilla käsitellyt seinät. 

// Normaalisti lattialla on muuten kelim-matto, joka sitoo tummeman laattalattian ja puulattian paremmin yhteen.


Karin


//Tuulikaapeista vielä. Suosittelen edelleen tuulikaappia. Se on energiataloudellisesti Suomen sääoloissa mainio keksintö. Mutta sen suunnitteluun ja mitoitukseen kannattaa käyttää aikaa aivan kuten muidenkin tilojen, ehkä enemmänkin! Minimimitoitus ja vastakkain aukeavat ovet kannattaa unohtaa!

2 kommenttia:

  1. En ole mikään tapetti-ihminen, mutta Tapiovaaran 2+3 on kivan klassinen ja rauhallinen olematta tylsä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!