8.2.15

Matot seinille
 Maton ainoa oikea paikka ei suinkaan ole vain kodin lattialla. 

Matot toimivat nimittäin erinomaisesti myös seinätaiteena tuomassa tilaan 
lämpöä ja parantamassa sen akustiikkaa.


Seinämatto on varsin tervetullut trendi, sillä nykyarkkitehtuuri korkeine 
tiloineen ja kovine pintoineen aiheuttaa monen kodissa ikävää kaikumista.

Erityisen sopivia paikkoja seinämatoille ovatkin korkeat portaikot,
joissa tarvitaan usein jo mittakaavaltaankin isompia taideteoksia.

Matosta saa myös persoonallisen ja kutsuvan sängynpäädyn ripustamalla se 
makuuhuoneen seinälle sängyn taakse.

Mitäs tykkäätte ajatuksena?

Karin

kuvat: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7


9 kommenttia:

 1. Tykkään! Kuvioidut matot ovat monesti niin upean näköisiä, että tuntuu melkein "häväistykseltä" laittaa ne lattialle tallattavaksi ja likaantumaan...noin kärjistetysti.Tuo yksi kuva, jossa sängyn yläpuolella on pyöreä luonnonvärinen juutti- vai mikä lie matto, on tosi kivan näköinen. Taidankin napata tuon idean, olen pitkään miettinyt, mitä keksisin sängyn yläpuolelle ja makkariin piristykseksi. Nyt pitäisi enää vaan keksiä, miten tuon saa kiinni..?! Että kuinka monta naulaa, että pysyy suorassa/ seinässä kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mietin juuri tuota samaa juuttimaton kohdalla. On nimittäin niin piristävä idea käyttää jotain pyöreän muotoista sängyntaustalla!

   Poista
 2. Matot näyttää hyviltä. Ainoa mitä mietin että millaisia pölynkerääjiä ovat? Tosin saahan nämäkin ulos tuulettumaan tarvittaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan pöly kaikkialle laskeutuu. Olisko määrä verrattavissa verhoihin, kun samalla tavalla pystysuuntaisia elementtejä ovat :)

   Poista
 3. Ihania kuvia jälleen. Itse kanssa kammoksun seinävaatteita, kun olen pölyallergia. Mummolassa näitä tosin oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woodnotesin paperinarumatotkin voisivat näyttää hyviltä :)

   Poista
 4. Meille kotiutui uuden asunnon myötä kotimainen 60-luvun ryijy ja voi että miten siitä tykkään. Vuosien Beni Ouarain-mattohaaveilu on laimentunut kun sitä tuutataan aitona ja kopiona joka tuutista ja nyt kun sain tämän Helmi Vuorelman ryijyn seinälle, jossa kuviomaailma on hieman noiden marokkomattojen tyylinen, niin en enää kyseistä mattoa haluakkaan. :)

  VastaaPoista
 5. Ourain -matot ovat upeita, enkä hanttiin laittaisi jos joku sellaisen minulle antaisi. Mutta meidän kansallinen kuviomaailma on tietysti ihan oma juttunsa ja se koskettaa vielä syvemmältä!

  VastaaPoista
 6. miten saan maton (aito slkkimatto) kiinni seinälle? galleriakiskot on, mutta mistä löydän riittävän tiukat puristimet, jotka eivät riko mattoa esim piikeillä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!