5.1.15

Mikä mahtaa olla in 2015 ?


Sisustustrendejä on kiva pohtia näin alkuvuodesta, vaikka eihän mikään trendi sen paremmin ala kuin lopukaan yhtäkkiä vuoden vaihtuessa. Vuoden 2015 trendit ovat vain kehittyneempi ja entistä syvempi näkemys viime vuodesta.

Ympäri maailman myllertänyt taantuma on tainnut vaikuttaa meihin kuluttajina. Nousukauden yltäkylläisyyden ja ylellisyyden havitteleminen on vähitellen alkanut tuntumaan enemmän kornilta kuin tavoittelemisen arvoiselta. Yhteisöllisyydestä, ympäristöstä välittämisestä ja luonnollisuudesta on tullut nyt paljon kuumempaa valuuttaa. 

Tällä hetkellä sisä- ja ulkotilan rajan häivyttäminen on yksi houkuttelevimmista trendeistä. Sitä on helppo toteuttaa niin materiaali- kuin sävyvalinnoinkin. Luonnonvärinen, aito puu on trendikkäämpää kuin aikoihin. Samoin nahka ja erilaiset taljat. 

kuva: Vtwonen

Ulkotilan voi tuoda sisälle myös poimimalla värisävyt suoraan luonnosta. Jos esimerkiksi auringonlaskun näkeminen saa sinut joka kerta hyvälle tuulelle, mikset toisi näitä sävyjä kotiisi ja nauttisi omasta auringonlaskustasi joka päivä?

kuva: Muuto

Yksi vuoden 2015 mukavimmista trendeistä on käsityöperinteen vaaliminen. Siinä missä käsitöiden harrastaminen kotona on ollut nosteessa jo useamman vuoden, uutena trendinä on noussut perinteisten käsityömallien vaaliminen uusin menetelmin.


Kilpavarustelun naapurin kanssa voi onneksi unohtaa aivan kokonaan. 
Samalla voi unohtaa jatkuvan sisustuksen päivittämisen ja uuden hankkimisen. 
Kestävät, harkitut hankinnat ovat selvästi nousussa. Omilta vanhemmilta tai peräti isovanhemmilta saadut kalusteet ovat arvossa ja vastaavasti nyt hankitaan klassikoita,
 joista on myöhemmin iloa seuraavillekin sukupolville.

kuvat: Lundia | Artek | Muurame

Miltäpä minun arvailuni tämän hetken trendeistä kuulostavat? 
Olisi mainiota kuulla myös mikä mahtaa sinusta olla in.

Karin

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ennusteet. Kierrättäminen ja tuunaaminen varmasti lisääntyy ja perintökilujen ja -kalujen käyttö. Sisä- ja ulkotilojen yhdistyminen tulee varmasti esille enemmän. Ja se sininen. Sen rajua nousua odotan yhä. Innolla. Trendit ovat hauskoja, mutta aina välillä tulee sellainen olo, että onko sitä sitten kovin epätrendikäs, jos ei ole marmoria, tai messinkiä. Sitten sitä rauhoittuu ja jatkaa omalla linjalla. 😃

  VastaaPoista
 2. Hei, mikä sen trendikkäämpää kuin epätrendikkyys :) Sinistä en uskalla edes mainita enää. Saan pian kumman täti-sinisen maineen =D

  VastaaPoista
 3. Osuu ja uppoaa täysillä minun arvomaailmaan ja tyyliin nämä ennusteet! Juuri niitä aatoksia, joita olen mielessäni pyöritellyt...kun sisustusjuttuja miettii "liikaa", tulee helposti ähky ja kyllästyminen, ja vastavoimana iskee juuri luonnollisuus, perintökalusteet, käsityöt jne. Ja mikäs sen kivempaa kuin tuunaaminen :)

  VastaaPoista
 4. Liputan myös näiden ennusteiden puolesta! :) Itse suosin kierrättämistä ja vanhan tuunaamista sekä DIY-juttuja, niistä tulee hyvälle mielelle kun tekee itse tai löytää jotain halvalla. Sillä "trendillä" jatkan edelleen. Karsimistakin aion jatkaa, viime vuonna karsin 95 juttua. Se on aika paljon se! :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa siltä, että kun tarpeeksi kauan odotin, olenkin taas muodin aallonharjalla perintökaluineni :-D Sisä-ja ulkotilan rajan häivyttäminen kyllä osui, juuri siihen meillä on uudessa talossa pyritty isoilla ikkunapinnoilla ja talon "läpinäkyvyydellä" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän talosta tulee muuten varmasti huippuhieno!

   Poista
 6. Veikkaisin, että yleinen sävytys sisustuksissa hieman tummenee. Ehkä tavaran ja tilpehöörin hankinta hieman hellittää ja vanhaa korjataan? Helsingissä asuntojen koot ovat selvästi pienenemään päin, nyt rakennetaan jo "hellahuoneitakin" (=20 m2) sinkuille. Asunnon koko vaatii sisustukselta melkoisesti kekseliäisyyttä ja turhan karsimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo värimaailman tummuminen. Selvästi haetaan entistä tunnelmallisempia tiloja eikä pelätä värien käyttöä. Niin ikävää kuin tämä taantuma onkin, ajaa se kuluttajia tekemään pitemmän päälle järkevämpiä ratkaisuja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!