26.1.15

Kuka pelkää TV:tä?

Huomasitte varmaan, mikä järkyttävä tyylivirhe toistuu yllä olevissa kuvissa. 
No, televisio tietenkin, tuo sivistymättömyyden suurin symboli!

Jos yhtään haluaa ylläpitää intellektuellin imagoa, kannattaa TV vähintäänkin sijoittaa jonnekin muualle kuin olohuoneeseen. 

On suorastaan hellyttävää, miten voimakkaita mielipiteitä televisio ja sen sijainti voikaan aiheuttaa kanssaihmisissä. Kovinkaan paljoa ei tarvitse internetin ihmeellistä maailmaa hämmentää löytääkseen tällaisia helmiä:

"...minua häiritsee ihan älyttömästi ajatus, että koko huoneen sisustuksen määrää yksi kapine ja se, miten perhe haluaa sen äärelle asettua..."

"... ei tosiaankaan sisustuksellisesti sovi kuin poikamiesboksiin..."

"...se on niin hallitseva elementti, eikä tosiaan istu mihinkään sisustukseen - sori oikeasti kaikille, jotka pidätte televisiotasoja- ja hyllyjä osana sisustusta..."

Tämän ei ole tarkoitus olla television katselun puolustuspuheenvuoro, 
mutta ei kai se nyt voi niin hirveääkään olla, eihän? 

Sitä paitsi enemmän telkkarin katselu koko perheen kanssa yhdistää kuin se, että kaikki tuijottaisivat huoneessaan omaa ruutuaan.

Karin


Kuvat: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

18 kommenttia:

 1. Aika hyvin valitut tyylivirhekuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan mauttomia, tiedän! Eikä yhdessäkään ole edes yritetty häivyttää telkkaria. Kehtaavatkin! ;)

   Poista
 2. No ei :) Jos tv:tä kotona katsotaan, sitten se laitetaan kotiin sopimaan. Jos ei katsota, sitten tv:tä ei siihen kotiin tarvita ! So simple, ainakin näin pitäisi olla :) Eihän se mikään kodin kaunein esine ole, mutta on se viime vuosien aikana parantanut ulkonäköään huomattavasti. Mielestäni huomattavasti kamalampi on pöytäkone kymmenine johtoineen, mutta sitäkin siedän kun sitä tarvitsen.
  Ihanat kuvat tuo toiseksi ylin ja alin, ihan sivuhuomiona ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeassa. Eihän se töllö kaunein ole, mutta ei se sisustusta pilaakaan, jos ei sen anna tehdä niin.

   Pöytäkoneen johtohelvetille pitäisi keksiä jotain!

   Poista
 3. ihan paraatipaikalla se on, mutta tyylikäästi.

  http://retromoderni.blogspot.fi/2013/10/ei-johtohelvetille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokasta! Pystyisitkö vielä ratkaisemaan tuon Tuijan mainitseman pöytäkoneen johtohelvetin? =D

   Poista
 4. Meitä arkkitehti piti vissiin vähän juntteina, kun katseltiin hänen tekemää hienoa talon pohjapiirrosta, ja minä möläytin, että miten tuo oikein kalustetaan..? Tarkoitin siis suomeksi, että mihin telkkarin saa laitettua :-D Kaipa sekin asia joskus ratkeaa ihan itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti korjasit pikaisesti, ettei meillä kuitenkaan koskaan kukaan sitä katsoisi =D

   Poista
 5. Tulee mieleen muutama tuttu perhe, joilla on erikseen tv-huone ja olohuone. On olohuone usein aika vähällä käytöllä.
  Kangas ja projektori on tietty yksi tapa ratkaista tämä. Että sen kankaan saa vedettyä ylös silloin kun ei tv:tä katsota. Hah, meidän takkahuoneen kangas on kerran vedetty auki eikä enää ikinä takaisin kiinni. Ainakaan nyt vajaan 2v aikana mitä tässä on asuttu. Se kangas muuten vasta ruma on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaimmillaan valkokangas olisi huomioitu jo rakennusvaiheessa, jolloin sen kotelon voisi upottaa kattorakenteeseen. Kun ei ne valkokankaat yleensä ylös vedettynäkään mitään kaunokaisia ole =D Mutta yhtä kaikki, viihtyvyys on vieläkin tärkeämpi seikka kuin se, että kodissa toteutuisi visuaalinen täydellisyys. Huomion voi vain viedä ei niin viehättävistä kohdista jonnekin muualle!

   Poista
 6. Mies osti muutama vuosi sitten meille uuden töllöttimen. Olin yksin kotona kun se tuotiin ja kun televison tuoneet ja asentaneet miehet lähtivät. Purskahdin hetkeksi itkemään, mitä helvettiä se äijä oli ajatellut kun oli ostanut sen hirvityksen. Se on niin iso ettei meillä riitä matka sohvasta -> televisioon, että kuva olisi hyvä. Ja kun se on iso eli ruma!! Entinen tv oli minun ja puolet pienempi, riitti hyvin, kun ei siitä katsella juuri muuta kuin pikku kakkonen. No nyt olen tottunut telkkuun ja kieltämättä on mukavaa kääriytyä koko perheen voimin huopiin ja katsella leffaa. Silti se jotenkin ärsyttää välillä, seinän kokoinen töllötin. Mutta noissa kuvissa ylhäällä tv jotenkin sulautuu tuonne huoneeseen. Meillä se ei vielä sulaudu, ainakaan en myönnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että mitä isompi töllö on, sen enemmän se kerää huomiota. Mutta kuten noissa kuvissakin, painopisteen siirtäminen sistustuksessa muualle, vie kyllä huomiota pois mustalta ruudulta. Mutta on se niin mukavaa kääriytyä yhdessä siihen telkkarin eteen :)

   Poista
 7. Minä en pidä televisiota sisustuksellisesti ongelmallisena vaan sosiaalisesti ongelmallisena. En halua televisiota olohuoneeseen, koska en pidä ajatuksesta, että se ikäänkuin hallitsee seurustelutilanteita. Eihän sitä tietenkään tarvitse vieraiden läsnä ollessa laittaa päälle, mutta aika monessa kodissa telkkari sitten kuitenkin on päällä, esim. jos lapset katsovat sitä samaan aikaan kun aikuiset seurustelevat. Tai jos minulla on ystävättäriä kylässä, ja mieheni katsoo samaan aikaan televisiota, ei olisi mukavaa, jos se tapahtuisi samassa tilassa.

  Eli meidän kodissa TV:n sijoittaminen yläaulaan oli pääsääntöisesti sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä ratkaisu. Alakerta pysyy pyhitettynä ihmisten väliselle kanssakäymiselle ja yhdessäololle.

  Toki sitten sisustuksessakin tämä on huomioitu: olohuone on sisustettu nimenomaan palvelemaan tilanteita, joissa ihmiset juttelevat keskenään kun taas yläkerran aula on "mediahuone" ja sisustettu palvelemaan mukavaa televisionkatsomiskokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tietysti! Meillä taidetaan eniten seurustella ruokapöydän ääressä =D Pitäisikin siirtyä olohuoneeseen, niin tulis syötyä vähemmän...

   Poista
 8. Joskus pidin TV:tä ongelmallisena, ja halusin sen piiloon jonnekin mahdollisimman kauas...aiemmassa kodissa se olikin mahdollista, kun oli erillinen tv-huone. Mutta silloin taas olohuone jäi vähälle käytölle. Tuntui turhalta...Nykyisessä kodissa TV on olkkarissa, kun tilat on kompaktit. Ei se minua tyylillisesti juuri häiritse, kun nämä nykyiset TV:t on onneksi litteitä...toista oli niiden rumien pömpeleiden kanssa :O. TV:ssä on kuitenkin jotain kotoisaa, kunhan sitten vaan sen katselu pysyy järkevän raameissa ;)...se on mielestäni suurempi ongelma, varsinkin lasten kanssa, jotka helposti kasvavat siihen, että he lätkäisevät TV:n päälle, kun tulee tylsä hetki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että meilläkin jäisi olohuone pelkkänä seurustelutilana aika vähäiselle käytölle. Monikäyttöisyys on sitä paitsi ekologisempaa. Jokaiselle toiminnalle ei välttämättä tarvitse omaa vain sille tarkoitettua huonetta.

   Meillä ongelmaksi tulisi ennemmin muut ruudut kuin TV. Niistä kun löytyisi aina mieleistä katsottavaa.

   Poista
 9. Mainio postaus, ja hienot kuvat olet löytänyt! Suomalaiset kodin ovat tosiaan usein niin pieniä, ettei televisiota voi oikein sijoittaa muualle kuin sinne olkkariin, joten itse olen hyväksynyt tv:n osana kotia (ja sisustusta) ja näen sen jopa hauskana haasteena suunnittelussa. Retromodernin tv-seinä on kyllä upea ja oivaltava tapa naamioida tv sisustustukseen sopivaksi. :)

  Johtohässäkkät puolestaan ovat ikuinen ongelma sisustuksessa, ja vaikka kuinka harrastaisi pöytäkoneen johtojen piilottelua kouruihin sun muihin, niin jostainhan ne aina vipottaa. Toivonkin, että insinöörit kehittelisivät enemmän langattomia, johdottomia ja muutenkin tyylikkäämpiä vempaimia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä, kyllä! Tyylikkäämmille, johdottomille laitteille! Esimerkiksi meidän pöytäkoneen kanssa ei edes johtokourut toimi. Osa johdoista on niin lyhyitä, ettei ne edes yhtä minkään kourun kautta kulkemaan :( Täytyy vain yrittää ummistaa silmät ja siivouspäivinä laskea hitaasti mielessään sataan samalla kun imuroi pölyistä johtoviidakkoa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!