27.12.14

Sävyt luonnosta


Valokuva: Reima Flyktman


Veljeni ottaa aivan huikean hienoja luontokuvia. Värihulluna minä huokailen hänen ottamissaan kuvissa, paitsi uskomatonta luonnonkauneutta, myös luontoäidin erehtymätöntä taitoa yhdistellä sävyjä toisiinsa. 

Olen aina tykännyt erilaisten väriyhdistelmien kokoamisesta. Parhaat yhdistelmät syntyvät mielestäni setistä, jossa on mukana niin viileitä kuin lämpimiäkin sävyjä, puhtaita ja murrettuja ja lopuksi vielä riittävästi kontrastia värien välillä. 

Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa poimia sävyt suoraan valokuvasta. Kokeilu oli sen verran koukuttava, että näitä tulee myöhemmin varmaan lisääkin.

Mutta viihtyisitkö sinä valkohäntäkauriin maisemissa?

Karin

12 kommenttia:

 1. Ihana kuva ja ihanat väriyhdistelmät olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Noin hienon kuvan kanssa ei voi epäonnistua :)

   Poista
 2. Friz Hansenin myymälässä Erottajalla on juuri vähän näitä metsäkauriin maiseman sävyjä, ehkä hieman sinisempään taitettuina. Myymälä on ihana, mutta kotona olen tyytyväinen vaaleampiin sävyihin. On minulla "metsäkaurista" kotona pienemissä jutuissa. Kuva on todellakin aivan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin muuten ihailleeni kuvia myymälästä! Täytyispä käydä ihastelemassa ihan livenä isolla kirkolla käydessä.

   Poista
 3. Todella kauniita sävyjä! Tykkään kyllä, mutta lähinnä väripilkkuina niin, että ovat vaaleaa taustaa vasten...skandityyliin siis, niin kuin tuo Saana ja Olli tyyny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Mietin itsekin ensin, että laittaisinko kollaasiin esim. tapettia, mutta kyllä nuo pienet yksityiskohdat tuntuivat luonnollisemmalta valinnalta kuin isot pinnat.

   Poista
 4. Hyvä postaus. Tuolla metsässä kyllä viihdyn, mutta vihreä tuntuu sisustuksessa melko kaukaiselta ajatukselta... Siniseen tosin olen hieman 8 vuoden jälkeen uudelleen lämmennyt...

  VastaaPoista
 5. Ihanat sävyt yhdessä. Ennen joulua koitin ujuttaa sisutukseen vihreää, mutta se ei tuntunut omalta. Sinisestä on taas tullut lapsuudesta sen sortin traumat, ettei sitä kaipaa vieläkään. Mutta vannomatta paras...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vannomatta tosiaan paras! Mä ajattelin vielä vähän aikaa sitten just noin sinisen suhteen, mutta nyt se on kietonut minut paulohinsa. Pitää todellakin pysyä tiukkana, etten ratkea ysärin kaltaiseen ylilyöntiin.

   Poista
 6. Kivat värikartat! Minua kiinnostaisi, että miten olet tehnyt nuo? Joskus muistan, että netissä oli sellainen sivusto, jossa sai omasta kuvastaan värikartan, mutta koska olen aina kaikessa ihan perässähiihtäjä, niin en siitä silloin innostunut enkä ottanut osoitetta muistiin. Ja nyt en enää muista että mikä se oli :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Photarilla zoomasin ja valkkailin parhaiten toisiinsa sopivimmat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!