19.12.14

Pesä lukutoukalle

Kotimme erikoinen kohta on keittiön ja olohuoneen välissä sijaitseva, 
kahden askelman verran muuta asuntoa alempana oleva takkasyvennys. 

Syvennys on periaatteessa sympaattinen, mutta 90-luvun arkkitehtuurille tyypillinen kulmikkuus tekee sen kalustamisesta, jos ei mahdotonta, vähintäänkin haastavaa. 

Tällä hetkellä syvennyksessä on kahdesta divaanista muodostuva pesä, joka on aivan ihanteellinen paikka lukutoukalle. Divaanin sylissä, ainakin allekirjoittanut, pääsee huomattavasti rennompaan asentoon kuin sohvalla taikka nojatuolissa.

Niin harvoin kerkeää kuitenkaan rauhassa lueskelemaan, että kieltämättä aika usein mielessä pyörii ottaa tila johonkin muuhun käyttöön. Kaikenlaisia luovia ideoita otetaan mielellään vastaan! Itse tuppaa sokeutumaan omien tilojen kanssa. 

Ensimmäisenä haaveena on kuitenkin muuttaa kaide matalaksi hyllyksi. Täytyisi vain ottaa ja alkaa suunnittelemaan. Ehkä joulun jälkeen...

Karin

8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen nurkkaus ja ihana iso pullo!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna. Pullo taitaa olla perinteinan AIV-pullo, mutta vähän aikaa sai haeskella, että löysin tuon sinertävän sävyisen.

  VastaaPoista
 3. Mukavannäköinen lukunurkkaus! Läpikulkutilat on monesti aika haastavia, kun ehjää seinäpintaa ei juuri ole. Hyllyidea kuulostaa hyvältä, intoa suunnitteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä siinä vielä kaikki, ne seitsemän kulmaa... ;)

   Poista
 4. Ihana pesä, kyllä kelpaa lepäillä tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sike. Itse asiassa postauksen jälkeen mä olenkin viihtynyt tässä joka päivä.

   Poista
 5. Houkuttelava pesä, divaanit ovat minustakin lokoisia lukupaikkoja ja sopivia tuleen tuijoitteluun. Kaiteen kevennys ja ehkä madallus voisi avartaa tilaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin minäkin ajattelen. Pystyt linjat ovat ihan paikallaan tässä kovasti muuten vaakalinjaisessa tilassa, mutta sehän on vain suunnittelukysymys, millä ne luodaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!