16.12.14

Haaste: Taivas rajana


Sain mukavan joulutoivehaasteen Vaihtelevasti Valkoista -blogin Hanilta, kiitos Hani! Haasteen ideana on tehdä kolme joululahjakollaasia, joista yksi on itselle, yksi paremmalle puoliskolle ja yksi vaikkapa ystävälle tai lapselle. Minä päätin tehdä kolmannen vanhemmalle tyttärelle, jonka huone pitäisi pikapuoliin laittaa uuteen uskoon. 

Joululahjoille ei ollut budjettia eikä rajoja, mutta enhän minä osannut kuuta taivaalta pyytää. Eli hyvin maltillisella linjalla mennään.Omien toiveideni ehdottomana ykkösenä on Ulla Aatisen grafiikkateos Kaikki ovat lähteneet. Teoksen tunnelmassa ja sävyissä on jotain, mikä viehättävää minua todella. 

Makuuhuoneen lukuvalot joutaisivat vaihtoon. Ainoana kriteerinä nykyisiä hankkiessa oli se, että ne sai heti ja että ne peittivät edellisten valaisimien kiinnitysjäljet seinässä. Valaisimet on paitsi rumat, myös LED-valon väri on ihan hirveä. 

Frandsenin Ball Wall -valaisin olisi mainion yksinkertainen ja ajaton valinta.

Olen ihan hulluna itämaisiin käsinsolmittuihin mattoihin. Ne vain ovat käyttöominaisuuksiltaan niin erinomaisia ja sopivat myös loistavasti vanhaan puulattiaamme. Muutaman pienehkön maton olen CarpetVistalta ostanut, mutta lisääkin mahtuisi. Erityisesti olohuoneeseen olisi ihana saada uusi iso matto sitomaan kalusteita yhteen.

Mieheni kaikki toiveet liittyvät musiikkiin. Boltzin CD-hylly on käytännöllisyydessään musiikinkuuntelijan unelma ja minäkin pidän sen raffista muotoilusta. Meillä on hyllyä tällä hetkellä kolme jaksoa, mutta neljäs kuulema tarvittaisiin. Ongelmana ovat rahtikustannukset. Hylly pitää tilata USA:sta ja tällä hetkellä pelkät rahtikustannukset pyörivät melkein 400 euron tuntumassa. Eli eipä taida pukki tänä jouluna muistaa miestäni uudella hyllynpätkällä.

Meillä kuunnellaan myös LP-levyjä. Tykkään niiden sympaattisesta rahinasta. Vanha LP soitin on ihan ok, mutta tylsä ja ruma. Pro-Jectin soittimissa on tyyliä!

Kuulokkeita toivon varmaan minä enemmän kuin mies. Koss -kuulokkeet olisivat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset eikä pöllömmän näköisetkään.Viimeisimmät toiveet ovat tyttären oikeita, omia toiveita. Eames RAR keinutuoli ei kyllä taida huoneeseen mahtua, kuten ei ne aiemmin jo torpedoimani haaveet sohvasta ja divaanistakaan. Mutta ainahan sitä voi unelmoida. 

Sen sijaan Boråsin Scandinavian Designers malliston tapetti tulee melko varmasti päätymään seinälle, sillä sen suhteen tytär on ollut aivan ehdoton. Miellyttää kyllä myös äidin silmää.

Teinin toive Muumipussilakanasta on kieltämättä hieman ihmetyttänyt minua, mutta mikäs siinä. Sympaattisiahan nuo ovat.

Kuten huomasitte, aika vaatimattomiahan nämä toiveet ovat. Vielä olisi kuitenkin yksi toive, johon yhtyy koko perhe.


Piitkä, rentouttava ja aurinkoinen loma Brasiliassa. Siellä on lastemme mummola, rakkaita sukulaisia ja ystäviä, joten kaipaus on koko lailla jatkuva. 

Mutta mistäpä haaveilisivat Talo Luck -blogin Heidi ja Form Follows Function -blogin Tuija?

Karin7 kommenttia:

 1. Kivoja toiveita. Taitaa teinistä olla kasvamassa äidin kaltainen visualisti :)
  Taidetta ja matkoja, ah, ne ovat täälläkin ikuisuuslistalla!
  Ja kiitos haasteesta, tartun siihen piakkoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa nähdä sunkin toiveita! Kenkiä kenties? ;)

   Poista
 2. Mulle tulee tuosta grafiikkatyöstä mieleen muumien uimamaja :) Taidetta on kyllä omallakin toivomuslistallani. Meillä tuo keinutuoli on lastenhuoneessa, se vie itse asiassa aika vähän tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, enpä ole huomannutkaan. Mä vaan ihailen tuota maailmanpyörää ja sävyjä :)

   Veisihän tuo keinutuoli aikalailla vähemmän tilaa kuin se sohva tai divaani. Katsotaan. Huone tuntuu niin kovin pieneltä tai sitten mulla vaan pitää olla niin väljää.

   Poista
 3. Kiva kun toteutit haasteen! :) Tykkään kovasti tuosta ensimmäisen kuvan värimaailmasta.

  Tuo Arne Jacobsenin tapetti meillä on makuuhuoneessa, tosin vähän eri kuviolla. Tykkään siitä edelleen tosi paljon. Väri on kaunis ja itse tapetti tosi ajaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tapetista tosi paljon. Tytär kerkesi varata sen jo pari vuotta sitten, mutta ollaan sovittu, että remontti toteutetaan vasta kun huone alkaa pysymään siistinä. Nyt ollaan jo aika lähellä tavoitetta :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta Karin. Alan pohtimaan raivokkasti tätä asiaa. Ei liene tuota vaikeuksia muussa kategoriassa kuin valitsemisessa. 😃 sulla oli ihania juttuja omassasi. Loma, miten sinua kaipaankaan. // Heidi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!