30.11.14

TV-vinkki: Kaupunki uusiksi


Kerkesittekö noteerata Yle Teemalla esitettävän Kaupunki uusiksi -televisiosarjan?

 Sarjan idea on se, että nuorten arkkitehtien ryhmä kiertää eri puolella Suomea ja he saavat tehtäväkseen ratkoa erilaisia rakennetun ympäristön ongelmia, esimerkiksi tyhjiä aukioita, hiljaisia toreja ja väärään suuntaan ohjaavia liikenneympyröitä.

Sarjassa vieraillaan kuudessa eri kaupungissa, joissa jokaisessa on omanlaiset haasteensa. Jokaisessa jaksossa kullekin kolmesta arkkitehtiparista annetaan 48 tuntia aikaa ideoida, miten heille annetusta alueesta saataisiin toimivampi, hauskempi ja viihtyisämpi. Myös kaupungin asukkaat otetaan mukaan sekä ideointiin että lopuksi valitsemaan kolmesta suunnitelmasta eniten miellyttävä.

Sarjan päätösjakso esitettiin tänään ja itsekin kerkesin nähdä vain sarjan kaksi viimeisintä jaksoa. Ilokseni huomasin kuitenkin kaikkien jaksojen olevan nähtävillä vielä Yle Areenassa.

Jäin ihan koukkuun.

Karin

kuva: Yle

4 kommenttia:

 1. Minä olen katsonut vasta Jyväskylä-jakson. Formaatti on mainio, tykkäsin. Hieman rasitti todellisuudesta irti oleva toteutustapa, mutta toisaalta juuri se tuo ne hulluimmat / hienoimmat ideat. Kotikaupunkia kun mestaroitiin, niin pääsi paikallistuntemuksella avulla nauramaan myös rivienvälihuumorille - arkkitehtiopiskelija haukkui Zumthorin suunnitelmaan perustuvaa taloa mitäänsanomattomaksi 😋

  Ainakin melko selkeästi näyttäisi siltä, että meidän kannattaisi siirtää tori asema-aukiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö se toden totta ole aika valju verrattuna alkuperäiseen suunnitelmaan? Itse en ihan heti samaksi edes tunnistaisi ;)

   Mutta torin voisi tosiaan siirtää. Paikkakuntalaisena ymmärsi hyvin, miksi Asema-aukion suunnitelma valittiin. Se on ainoa paikka, jonka olemassaolon jyväskyläläiset edes muistaa :)

   Poista
 2. No kärsiihän se rohkeuden puutteesta se talo, juu. Ja kärsii myös siitä kuolleesta torista edessään.

  Täytyypä katsoa muutkin jaksot Areenasta, niitä varmasti katsoo eri silmin. Tämän aamun aamu-tv:ssä oli se nuori naisarkkitehti kommentoimassa Guggenheim-finalisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa ollut kiva nähdä tuo aamu-tv:n pätkäkin. Yleensä mulla pyöriikin aamu-tv taustalla, mutta tänään tuli äkillinen päivystysreissu tyttären roiskauttaessa kuumat vedet silmäänsä - onneksi ei käynyt pahemmin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!