13.11.14

Tapettia kattoon?

Katon tapetoiminen on hauska tapa saada tilaan väriä ja elämää, ja pitää silti seinäpinnat selkeinä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että aistimme tilaa, vaikkemme sitä näkisikään. Tapetilla katossa voi tahtomattaan saada aikaan myös levottoman tunnelman. Joten suosittelisin sitä lähinnä pieniin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen tai eteiseen, joissa ei oleskella pitempiä aikoja.

Mitäs tykkäätte ajatuksena?

// Anteeksi ehkä maailman eniten mössöisimmät kuvat. Aiheesta ei ollut liikaa kuvia tarjolla, etenkään sen tyylisiä, joita osaisin kuvitella näillä kulmilla käytettävän.

Karin

kuvat: 1 | 2 | 3 

11 kommenttia:

 1. Valkoinen sileä katto on oma suosikkini enkä kyllä innostu tapetoidusta katosta. Mieluummin sitten vaikka maalia tai jopa joku hieno kattomaalaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää kyllä rehellisesti sanottu ihan munkaan juttu ole :) Mutta koskaan ei tiedä milloin eteen tulee tila, jossa tapettikatto olisi just se juttu!

   Poista
 2. Hmm jossain voisi toimiakin, ehkä jossain julkisen tilan tyyppisessä tilassa, esim. leikkitilassa.
  Mietin vaan sitä että kuinka vaikeaa tapetointi on kattoon ja jos siihen kyllästyykin suht pian, niin kuin itsellä tuppaa käymään oikein voimakkaille kuoseille niin... :)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Tosin totetus voi olla aika haastava, ottaen huomioon minkälaisia kattopintoja asunnoissa yleensä on...eli harvemmin täysin sileitä. Sit pitäis levyttää tai jotain, ja menee jo aika isoksi projektiksi :). Mutta maalatut katot voisi olla yleisempiäkin, eli miksi katon pitäisi "aina" olla valkoinen (tai luonnonsävyinen puupaneeli). Esim. makkarissa voisi olla aika tunnelmallista, jos olisi värillinen katto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, värillisillä katoilla voisi luoda erilaisia tunnelmia. Näistä kuviollisista tulee itsellä ainakin nopeasti kaoottinen olo. Mutta johonkin spesiaalimpaan tilaan miksipä ei ;)

   Poista
 4. Kiva uusi idea, jota en ole koskaan aiemmin tullut edes ajatelleeksi! Voisin hyvin kuvitella jonkun aika hillityn värisen kauniin kuviotapetin katossa, joskin toteutus voi tosiaan olla aika hankalaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei missään tapauksessa tee-se-ITSE -ratkaisu :)

   Poista
 5. Uusimmassa projektissani neukkarin katto maalataan todella tummanharmaaksi siten, että väri kaartuu katosta alas seinille 30cm. Siitä muodostuu ikään kuin kansi huoneelle. Tapettia en kyllä ole kattoon vielä koskaan laittanut. Mutta kerta kai se on ensimmäinenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta olisi kiva nähdä kuvia! Ja tapettiin: never say never ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!