28.11.14

Lattiat täynnä historiaa


Lattiat uusitaan yleensä kiireesti suurempien remonttien kohdalla, jotta peitettäisiin tehdyt muutokset.    Toisinkin voitaisiin tehdä kuten tässä barcelonalaisessa kodissa on tehty. Vanhat laattalattiat ovat osa asunnon historiaa. Niistä voi hyvin nähdä, mikä asunnon alkuperäinen huonejako on ollut. Kuviolliset laatat muodostavat eheän kokonaisuuden 1930-luvulla rakennetun asunnon arkkitehtuurin kanssa. Erikoinen katto olisi jäänyt kovin yksinäiseksi, jos lattia oltaisiin modernisoitu väliseinien ja kalusteiden kanssa. Nyt vanha arkkitehtuuri ja moderni minimalistinen tyyli paiskaavat hienosti kättä!


Hohtavan valkoiset seinäpinnat ja katto sekä mainiosti sijoitetut sisäikkunat saavat asunnon suorastaan kylpemään valossa. 

Mainio kokonaisuus kaikkinensa, ja rohkaisee samalla 
remontoimaan peittämättä liikaa asunnon historiaa!

Karin

kuvat: Dezeen 6 kommenttia:

 1. Helsingin vanhoissa arvotaloissa olen nähnyt hienoja klinkkeri- ja mosaiikkibetonilattioita. Onneksi niistä osa on suojeltu ja säilyminen on siten taattu. Tuollainen materiaali on kestävää ja ikuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään! Hienoa, että täälläkin osataan säilyttää.

   Poista
 2. Tosi hauskan näköiset lattiat, ja jännästi tosiaan näkee, missä asunnon seinät ovat ennen olleet. Hauskan nykyaikainen ja samalla kauniin historiallinen tuntu :) Hyvä bongaus!
  Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tämä on ollut suunnittelijalta hyvä oivallus!

   Poista

Kiitos kommentistasi!