20.10.14

Yhdet portaat veisi ylöspäin ja toiset alaspäin

Yksi kestoihastusaiheistani Pinterestissä on erilaiset porrasratkaisut. 
Portaat voivat olla niin paljon muutakin kuin kulkureitti kerroksesta toiseen!
 Parhaimmillaan portaat ovat kuin taideteos tai käytännöllinen kaluste.


Vaikka kuvista voikin ammentaa inspiraatiota yllin kyllin, ihan näineen ei ideoita meille voi kopioida. Suomalaiset rakennusmääräykset määrittelevät hyvinkin tarkkaan mm. minkälainen kaide portaissa tulee olla. Ihan oman turvallisuutemme vuoksi!

Karin

7 kommenttia:

 1. Kauniita porraskuvia, olisi ihana, jos voisikin toteuttaa hiukan erilaiset portaat. Toki turvallisuus ennen kaikkea, mutta silti nämä ihastuttavat omaakin silmää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ideoita ja osa-alueita voi lainata, vaikka toteutus olisikin meidän rakennusmääräysten mukainen. Ja turvallinen.

   Poista
 2. Näyttäviä ja avoimia portaita on hauska ihailla kuvissa, mutta en kyllä ymmärrä, miten joku uskaltaa oikeasti ottaa sellaiset kotiinsa. Kyllä aikuinenkin voi horjahtaa tai kompastua, kun vaikka kantaa jotain tavaraa, ja mistäs sitten ottaa tukea... Onneksi ihan kauniita kaideratkaisujakin on sentään olemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi! Suunnittelussa pitäisi aina osata ennakoida erilaisia muuttuvia tilanteita. Vaikka normaalisti tuntuisikin, että ilman kaidettakin pärjäisi, esim. hämäryys (sähkökatkokset), korkea kuume, nilkan nyrjähdys jne. nostavat kummasti kaiteen kaipuuta.

   Poista
  2. Blogissani on sulle tänään värihaaste. Ohjeet löytyvät eilisestä postauksesta!

   Poista
 3. Aiheellinen kommentti tuo viimeisesi. Määräykset ovat määräyksiä, mutta niiden puitteissa on silti monia mahdollisuuksia portaiden suunnittelussa. Minusta perus pinnakaidekin sopii moneen paikkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Vaikka joskus holhoavilta määräykset tuntuvatkin, on niissä ajateltu asioita monelta eri kantilta. Eikä portaiden suunnittelussa tosiaan kannata heittää pyyhettä kehään vain kaiteen pakollisuuden vuoksi. Sehän on vain yksi osa portaita ja kaiteissakin on paljon vaihtoehtoja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!