25.10.14

Viisi väriä: keltainen


Kolmantena haastepäivänä on väreistä vuorossa keltainen. Pidän keltaisen piristävästä vaikutuksesta, mutta mielestäni se on parhaimmillaan pieninä ripauksina, ei suurina pintoina.


Nuoremman tyttäreni huoneessa on Estan hauska keltasävyinen tapetti, jossa vilistää Amsterdamilaisia taloja. Koska keltainen tapetti olisi lähtökohtaisesti aika tunkkainen yhdistelmä kellertävän mäntylattiamme kanssa, on tapetti kehystetty suureksi lähes seinän kokoiseksi tauluksi. Lattian ja keltaisen tapetin väliin jää nyt neutraloiva kaistale lämpimän harmaan sävyä ja raikastavat  valkoiset listat. Mikään väriyhdistelmä ei ole mielestäni ehdottomasti huono tai käyttökelvoton, täytyy vain keksiä keinot, miten saada värit toimimaan yhdessä.


Makuuhuoneessamme on keltaista taiteen muodossa. Jokaisella teoksella on oma merkityksensä. Hieman erikoinen sattuma on se, että Ulla Aatisen grafiikkateoksessakin on katumaisema Amsterdamista. Ja keltaisella pohjalla!


Vierashuoneen sohvalta löytyy yksi keltainen tyyny. Melkein koko seinän levyinen CD-hyllykokonaisuus tuo jo ihan riittävästi väriä ja elämää huoneeseen, joten yksikin värikäs tyyny riittää. Useimmat ihmiset eivät pidä näkyvillä olevista kirjoista ja levyistä, mutta minusta ne tuovat mukavasti elämänmakua kotiin.

Tänään haluasin haastaa Koti Betonia -blogin Sannan!

Karin

5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tapetti! Hyvä idea jättää harmaata väliin, tuo hyvin esille eri pinnat erikseen. Tapetti kehystettynä on hyvä tapa saada tapetin tunnelmaa, mutta pienempänä annoksena. Meillä keittiössä kehystetty tapettiruutu, ja olen tykännyt siitä yksityiskohtana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja! Tapetti saa tosiaan hymyn huulille. Ainakin minulle :) Olenkin muuten huomannut, että teillä on samalla idealla tehty tapettitaulu. Samat on aatokset siis!

  VastaaPoista
 3. Kivoja keltaisia juttuja! Tuo tapetti on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Tapetti kolahti niin kovaa silloin, että se tilattiin Hollannista, kun suomalaisella maahantuojalla ei ollut vielä edes mallikansioita. Nykyään sitä saa jo täältäkin.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, osallistun mieluusti. Samalla saan potkittua itseäni blogin aktivoitumisessa muutaman askelen eteenpäin näin syksyn iloksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!