19.10.14

Ekologinen keittiö vol 2


 Yksinkertaisesti todettuna aivan äärimmäisen tyylikäs tämä hollantilaisen Mieke Meijerin Forbolle suunnittelema keittiö. Materiaaleina on käytetty pulverimaalattua terästä, puuta ja linoleumia. 

Pakko tunnustaa tässä kohtaa, että linoleumtasojen käyttäminen keittiössä on minulle uutta, mutta sinällään varsin kiinnostava vaihtoehto keittiötasoksi. Täytyypä tutustua aiheeseen enemmän vai mahtaisiko kenelläkään lukijalla olla enempää tietoa?

Yhtä kaikki varsin mielenkiintoinen hanke. Toivottavasti tällaiset projektit saavat vähitellen muutkin keittiövalmistajat pohtimaan vaihtoehtoisia materiaaleja pitkään kalusteteollisuutta hallinneen lastulevyn tilalle. Puustellin Miinus keittiö onkin hienosti avannut hienosti latua ekologisemmille keittiöille Suomen markkinoilla.

Karin

kuvat: Mieke Meijer

3 kommenttia:

  1. Siis todellako tasot ovat linoa, siis pellavaöljy, hartsi, maapigmentti ja kalkkijauhe linoleumia? Näyttää enemmänkin joltain komposiitilta, perinteinen linohan ei kestä esim. seisovaa vettä. Mutta jospa tosiaan onkin jotain linoleumkomposiittia tai sitten pintakäsitelty jollain. Mukavaa sinänsä tuo uusien materiaalien tuleminen vaihtoehdoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Forbon Desktop oli siinä mainittu. Mielenkiintoista tosiaan! Taidan huomenna soittaa Forbolle ja kysyä asiasta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!