25.9.14

Upeat Gran RU akustiikkateokset


Yksi Habitare -messujen ehdottomasti parhaista löydöistäni oli ihastuttavat Wilhelmiina Kososen suunnittelemat Gran RU akustiikkateokset. 

Wilhelmiina oli itse Innofusorin osastolla esittelemässä tuotteita ja juttelimmekin pitkään paitsi tuotteesta myös suunnitteluprosessista, joka arvatenkin kiinnosti minua. 

Teistä en tiedä, mutta minusta tuotteeseen voi kiintyä kunnolla vasta kun tuntee sen tarinan. Vanhassa tavarassa tarina voi olla sen historia, uudessa tavarassa se on tuotteen syntytarina. Erityisen ihania kuultavia ovat tarinat niin kutsutuista rakkauslapsista. Suunnittelijasta näkyy jo kilometrien päähän, kuinka valtavan innoissaan ja ylpeä hän on tuotteestaan, kuinka hän silmät tuikkien kertoo, mistä ajatus lähti ja millainen polku pienestä ajatuksesta oikeaksi tuotteeksi on koluttu. 
  
 Wilhelmiina kuuluu juurikin tähän kategoriaan. Sain kuulla kiinnostavan tarinan kuinka hän oli ihastellut "entisaikojen akustiikkataidetta" eli skandinaavisia perinneryijyjä, niissä esiintyviä sommitelmia, symboleja ja kuva-aiheita. Samaan aikaan arkkitehdin työssään Wilhelmiina oli huomannut, että suuri osa markkinoilla olevista akustiikkalevyistä soveltui visuaalisesti paremmin julkisiin tiloihin kuin koteihin, ja kuitenkin monissa kodeissa kaivattiin parannusta akustiikkaan. 

Näiden ajatusten ja ideoiden pohjalta Wilhelmiina lähti suunnittelmaan pintaturpeesta valmistettuihin ekologisiin akustiikkalevyihin uudenlaista visuaalista ilmettä, jotka toimisi monenlaisissa ympäristöissä.

Gran RU sarjan teosten kuviot muodostuvat sadoista vesileikatuista elementeistä, joiden korkoa säätämällä muodostuu huikean hieno kolmiulotteinen pinta.

Gran RU onkin akustinen teos, jossa yhdistyvät mainiolla tavalla suomalainen käsityöperinne, ekologiset materiaalit sekä innovatiivinen valmistusmenetelmä. Lopputuloksena on minun mielestä aivan sykähdyttävän hieno ja ainutlaatuinen akustiikkateos.


kuvat: Innofusor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!