21.9.14

Upea skandinaavinen koti Pietarissa


Osa näistä kuvista on pyörinyt Pinterestissä pidenpäänkin, mutta halusin tehdä postauksen tästä asunnosta kokonaisuutena, sillä nimenomaan tilojen liittyminen toisiinsa on mielestäni parasta tässä venäläisen arkkitehtitoimisto INT2:n tekemässä suunnitelmassa.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman avoin oleskelualue, jossa on kuitenkin monta erilaista toimintoa. Suurten tilojen ongelma on mielestäni se,  että tilat jäävät usein sekaviksi ja jäsentymättömiksi. Jos tilaan ei saa esimerkiksi mattojen tai valaisimien avulla muodostettua näkymättömiä seiniä, on tunnelma helposti yhtä viihtyisä kuin messuhallissa.

INT2 on ratkaissut asian materiaalien vaihtelulla. Vanerista rakennettu ruokailutila muodostaa selvän oman yksikkönsä. Se on selkeä oma tunnelmallinen tilansa ja kuitenkin samaan aikaan yhtä oleskelutilan kanssa.

Keittiön päädyssä olevassa kaapistossa on käytetty samaa puulajia. Näin ruokailutilalle löytyy ikään kuin pari. Keittiön paikka jäsentyy kauniisti näiden kahden väliin.

Pienet yksityiskohdat ovat myös tärkeitä. Keittiökaapiston päätyyn on rakennettu käytännöllinen hylly kirjoille. Sillä on kuitenkin käytäntöäkin suurempi merkitys mielikuvaan. Sohva ei sijaitse suoraan keittiökaapiston kyljessä vaan keittiö loppuu ja olohuone alkaa kirjahyllyn kohdalta.
Vanerisen ruokailutilan lisäksi tilaa jakavat väliseininä toimivat kirjahyllyt ja värien käyttö. Kirjahyllyt merkkaavat suunnan työhuoneelle ja tumma tausta rytmittää pienen seinänpätkän omaksi musisointitilakseen.


Työtila on pieni, mutta toisaalta kaikki tarvittava on lähellä. 
Valkopohjainen taulu toimii kuin ikkunana oikean ikkunan puuttuessa. 

Olohuoneessa on jatkettu samalla tyylillä. Rauhallinen tapetti toimii hyvänä taustana tv-kalusteelle laitteineen. Taulu, alaslaskettu roikkuva valaisin, matto ja pehmeät tekstiilit kertovat, että tässä on tarkoitus rentoutua ja rauhoittua. 


Makuuhuoneen kalusteet ovat yleensä matalia. Seinän alaosan maalaus korostaa aluetta, jossa tapahtuu. Seinän vaalea yläosa jää huomaamattommaksi ja näin vältytään hengettömältä ja hajanaiselta tunnelmalta. Herkät luonnonmateriaalit pehmentävät muuten aika rajullakin vastaväriparilla toteutettua värimaailmaa. Eri puulajien yhdistely ei muuten näytä lainkaan pahalta silloin kun kyseessä on aito puu eikä puujäljiltelmä.


Kylpyhuoneen kuvat jätin laittamatta, sillä niissä ei mielestäni ollut sitä samaa skandinaavista tunnelmaa kuin muussa asunnossa. Eivät nekään pöllömpiä olleet, mutta eivät niin saumattomasti istuneet tähän kokonaisuuteen kuin olisin toivonut. Kuvia voi käydä katsomassa täältä.

Huomasitteko muuten, etteivät kuvat olleet valokuvia, vaan erittäin taidokasta 3D-mallinnusta? Minulla menivät nimittäin ensimmäiset kuvat ihan täydestä valokuvina...

Karin

kuvat: INT2

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana koti enkä todellakaan olisi tajunnut etteivät ole oikeita valokuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin tää on ihan super! Tykkään, että on mietitty hyvin tarkkaan sekä visuaalisuutta että toiminnallisuutta. Mallinnus on ihan huipputaitavaa. Itsellä on koko lailla matkaa tuohon vielä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!