20.9.14

Kylpyhuoneremontista haaveilua


Kylpyhuoneen remontti ei ole meillä kotona millään tapaa realistinen ajatus ainakaan ennen valmistumistani, mutta mikäpä estäisi haaveilemasta. Sitä paitsi hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty. Tosin se ei taida ihan suoranaisesti päteä kylpyhuoneremonttiin.

Haaveilen tilasta, jossa olisi tietynlaista huonemaisuutta. Suihkulle olisi selkeä oma lasiseinällä rajattu alueensa. En tykkää yhtään siitä, että vesi lainehtii suihkussa käynnin jälkeen koko tilassa. Unelmoin myös tuntevani lämpimän puun jalkojeni alla suihkussa seistessäni. Kylpyhuoneen pintamateriaalit olisivat yksinkertaiset. Vain suihkualueen seinät olisivat laatoitettuja. Kaikki muut kylpyhuoneen seinät olisi pinnoitettu kalkkilaastilla tai muulla vastaavanlaisella materiaalilla. Lattialaatoiksi haluaisin perinteistä kuusikulmaista laattaa, joka sopisi mainiosti meidän kodin muihin yksinkertaisiin ja ajattomiin pintamateriaaleihin. Kalusteet voisivat olla hyvin yksinkertaiset, mutta paikanpäällä mittojen mukaan rakennetut. Näin saisin pienen tilan hyödynnettyä joka sentiltä.


Puuritilä suihkutilan lattialla olisi mainio 
kuva: Decor pad

Aito puu kalusteissa viehättääEi laatoitusta kaikkiin seiniin!

Piensisustuksella rentoutta ja pehmeyttä tilaan


Sattumalta, jotain ihan muuta etsiessäni, törmäsin tähän kolme vuotta sitten, ihan opintojeni alussa tekemääni luonnokseen kylpyhuoneesta. En enää edes muistanut tehneeni tällaista! Olikin hauska huomata, miten maku on kuitenkin pysynyt kokolailla samana. Suurin ihastus betoniin on omalta kohdaltani mennyt ohi, joten kalusteen suunnittelu menisi uusiksi. Osa kalusteesta voisi olla laatoitettu, mutta muutoin käyttäisin puuta enemmän. Ihan vinkkeliin piirretty allas menisi myös vaihtoon. Suttuisen näköinen ovi esittää lasiovea saunaan. Sisäänkäynti kylpyhuoneeseen on wc-istuimen suojaavan lasiseinän ja istuinpenkiksikin soveltuvan tason välissä. 
   


Pakko vielä loppuun laittaa kuva toteutuksesta, mitä en kuuna päivänä omaan kotiini huolisi. Tai kertokaa minulle minulle miten tuo pidetään siistinä? Nypitäänkö tuolta kivien välistä yksitellen kaikki suihkuttaessa irronneet hiuksenpätkät? En suosittele kokeilemaan kotona, jollei ole löytänyt sisältään todellista himosiivoojaa.

Jotain helppohoitoisempaa kiitos!
kuva: Archilovers

Karin


2 kommenttia:

  1. Ihana tuo eka kuva ja vika kuva on myös hulppea, mutta tosiaankaan ei kaikkein käytännöllisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan hienohan se on! Mutta pikku realisti sisälläni sanoo, että hienous on käyttöönoton jälkeen pelkkä muisto :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!