14.9.14

Huikean hieno ekologinen keittiö

Ekologinen sisustaminen mielletään harmittavan usein vain vanhan tavaran uusiokäyttämiseksi.  Parhaimmillaan ekologinen sisustaminen on kuitenkin esimerkiksi myös uusien materiaalien kehittämistä, monikäyttöisyyden ja elinkaariajattelun huomioimista muotoilussa sekä jakelukustannusten minimoimista raaka-aineiden hankintapaikan ja tuotteiden tehokkaan pakkaustavan ansiosta. 

Ekologinen sisustaminen ei siis ole sisustustyyli vaan tapa tehdä asioita vähän totuttua harkitummin ja pitkänäköisemmin. Ekologinen sisustaminen on ympäristön lisäksi hyvä myös ihmisille.

Kuvissa on italialaisen Aris -suunnittelutoimiston upea Paperwood keittiö. Monikäyttöisyys ja käytetyt materiaalit: aito puu ja kierrätetystä paperista ja hartsista valmistettu Paperstone tekevät siitä lumoavan kauniin. 

Karin

kuvat: Aris

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana keittiö. Tuo on niin totta mitä kirjoitit. Ekologinen ajattelu on niin paljon enemmän kuin pintaraapaisu ekologiseen ajatteluun. Se on logistiikkaa, pakkaamisen järkeistystä, materiaalivalintoja, toiminnallisuutta elinkaaren eri vaiheissa jne... Itse olen huomannut myös sen, että kun usein puhutaan ekologisuudesta tyrmäten joku asia, mutta samaan aikaan haaskataan luonnonvaroja toisellatapaa tai tehdään esim lyhytkestoisia valintoja. Toisaalta hyvä että jokainen edes jollaintapaa pysähtyy ajattelmaan ekologisuutta, se on aina askel eteenpäin :)

    VastaaPoista
  2. Totta, jokainen pienikin askel on eteenpäin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!